spot_img
vineri, ianuarie 28, 2022
spot_img

Trenurile Hitachi trec testele ETCS pentru reteaua britanica

Noile trenuri intercity produse de către Hitachi, care urmează să intre în serviciul de transport călători în această toamnă, au trecut testele pentru a rula tehnologia ETCS solicitată de Departamentul pentru Transport al Regatului Unit. Trenurile intercity Hitachi au fost testate utilizând nivelul avansat ETCS Baseline 3.

Trenul cu cinci vagoane din clasa 800, dotat cu tehnologia digitală, a efectuat teste în cadrul centrului de semnalizare ENIF din Hitchin. Probele au inclus recrearea scenariilor de viață reale experimentate pe rețeaua feroviară din Marea Britanie și asigurarea faptului că noul sistem îndeplinește cerințele riguroase de siguranță. Trenul utilizat pentru testare a fost echipat cu o versiune mai avansată a ETCS decât sistemele obișnuite de cale. Cabina mecanicului a funcționat cu ETCS Baseline 3, în timp ce traseul a pornit pe un nivel inferior, Baseline 2, utilizând un sistem de semnalizare și control de la diferiți furnizori.

Hitachi construiește și întreține 122 de trenuri noi, ca parte a Programului Intercity Express (IEP) al Departamentului pentru Transporturi. Potrivit Programului, noile trenuri vor începe să opereze servicii de transport călători pe linia principală Great Western din toamna anului 2017 și pe linia principală a Coastei de Est, din 2018. În urma comenzilor suplimentare, trenurile intercity Hitachi vor circula și pe traseul Transpennine Express din 2019 precum legătura dintre Londra și Devon și Cornwall începând cu 2018.

Ultimele Articole