Trenurile de verificari ale Adif, dotate cu solutia Atlas

Administratorul infrastructurii feroviare spaniole, Adif, a acordat companiei Alstom proiectul pentru dotarea a trei trenuri de verificare a caii ferate cu cea mai recenta solutie tehnologica de ERTMS, Atlas. Aceasta modernizare a sistemelor de semnalizare la bordul vehiculelor montate pe trenurile de monitorizare ale Adif va contribui la cresterea portofoliului de servicii si la imbunatatirea performantei.
Cu aceasta solutie noua la bordul vehiculelor, trenurile de verificari ale Adif vor corespunde cerintelor tehnice europene de siguranta si interoperabilitate. Aceste echipamente noi livrate de Alstom contin cea mai recenta versiune (Baseline 3) a tehnologiei ETCS Level 2 la bordul acestor trenuri de verificari pentru validarea proiectelor ERTMS de cale noi si a celor aflate in desfasurare si pentru inspectiile de rutina de-a lungul intregii retele feroviare spaniole dotate cu ERTMS.
Trenurile de verificari ale Adif monitorizeaza reteaua spaniola de mare viteza pentru garantarea calitatii si sigurantei, verificand de la comportamentul aerodinamic al vehiculelor in tuneluri la infrastructura (catenara si cale), comunicatii mobile si sisteme de semnalizare.