Alternativă la calvarul de pe DN1. Număr dublu de vagoane la trenurile de pe Valea Prahovei

26 ianuarie 2020

Pentru a putea prelua fluxul sporit de pasageri care se întorc din minivacanța de Mica Unire, CFR Călători a introdus un număr dublu de vagoane la trenurile de pe Valea Prahovei.

trenurile de pe Valea Prahovei
FOTO Andi David

”Trenurile CFR Călători  care se întorc astăzi (duminică – n.red.) de pe Valea Prahovei în Capitală au capacitatea dublată. Numărul vagoanelor este dublu față de aceeași perioadă a unei zile obișnuite, ajungând la aproape 80 pe parcursul întregii zile de astăzi. Aceasta înseamnă că peste 6.600 de turiști se vor putea întoarce de la munte cu trenul în Capitală, față de 3.600 într-o zi obișnuită”, se arată într-un comunicat de presă dat publicității duminică de operatorul feroviar de stat.

Concret, CFR Călători a dublat capacitatea celor 10 trenuri care circulă duminică pe relația Brașov-București, în intervalul orar 11,00-24,00, având în vedere că multă lume a profitat de acest week-end prelungit pe Valea Prahovei. De exemplu, trenul IR 1746, care pleacă din Brașov spre București la ora 16,51 va avea în compunerea sa 15 vagoane și două locomotive. Numărul de locuri este suplimentat la aproape 200% față de media zilnică. Capacitatea acestui tren va fi de 1.022 de locuri, cu 500 în plus față de compunerea medie zilnică.

La rândul lui, trenul IR 1636 care pleacă din Brașov la ora 13,20 va circula cu un număr de 10 vagoane, față de trei, cu cât circula până acum și cu peste 500 de locuri în plus, adică o suplimentare de peste 370%. CFR Călători va dubla și capacitatea trenului care pleacă din Brașov la ora 20,15.

CFR Călători operează in intervalul orar vizat un număr de 10 trenuri pe relația Brașov-București, șase Interregio și patru Regio. Capacitatea totală medie zilnică a acestor trenuri este de cca 3600 locuri. În zilele de duminică, această capacitate este suplimentată cu cca 25%, ceea ce înseamnă peste 900 locuri.

3.000 de locuri suplimentare la trenurile de pe Valea Prahovei

Pentru duminică, 26.01.2020, pentru a prelua fluxul mare de călători care se întorc în București pe Valea Prahovei, capacitatea trenurilor a fost suplimentată, în premieră, cu 3.000 de locuri față de media zilnică. CFR Călători are în plan suplimentarea garniturilor și pe alte rute aglomerate

Compunerea trenurilor s-a făcut în funcție de volumul estimat de călători. dacă această cerere va fi mai scăzută, societatea va adapta corespunzător și compunerea trenurilor.

“Am promis că vom pune călătorul în centrul deciziilor noastre, ne respectăm promisiunea încă din prima zi. Am promis mai multe trenuri, ne-am organizat. Vă așteptăm!”, a declarat Dan Costescu, directorul general al CFR Călători.