spot_img
sâmbătă, mai 28, 2022
spot_img

GALERIE FOTO Cum vor arăta trenurile de metrou de pe M5, produse de Alstom

Trenurile de metrou de pe M5, produse de Alstom, vor fi asemănătoare celor care circulă deja pe rețeaua din Sydney, Australia.

Prima garnitură Metropolis urmează să fie livrată în mai puţin de 30 de luni de la semnarea contractului, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, directorul general al Alstom pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova, Gabriel Stanciu.

Alstom a câştigat un contract scos la licitaţie de Metrorex, în valoare de peste 100 milioane de euro, cu posibilitatea de extindere până la valoarea totală de 240 milioane de euro. Contractul are ca obiect livrarea iniţială a 13 trenuri, însă poate fi extins cu alte 17 garnituri, ceea ce ar însemna 240 milioane de euro. Anunţul privind câştigarea licitaţiei a fost făcut în octombrie, însă contractul cu Metrorex nu a fost încă semnat. Între timp, însă, asocierea Astra Vagoane Călători – CRRC a depus o cerere de revizuire a deciziei prin care fuseseră respinse definitiv contestațiile sale și ale CAF, menținând atribuirea către Alstom.

Ce caracteristici vor avea trenurile de metrou de pe M5

Gabriel Stanciu a explicat ce caracteristici vor avea trenurile de pe cea mai nouă magistrală de metrou din București.

”Aceste trenuri vor circula pe recent inaugurata Magistrală 5. Conform cerinţelor beneficiarului, trenurile au o configuraţie specifică, personalizată pentru metroul din Bucureşti: caroserie din oţel inoxidabil, 114 metri lungime şi 3 metri lăţime, asigurând o capacitate totală de 1.200 de pasageri/ tren. Fiecare tren cu 6 vagoane are 216 locuri într-o dispunere longitudinală şi asigură două zone speciale de acces destinate pasagerilor cu dizabilităţi. Configuraţia finală, culorile şi finisajele vor fi complet personalizate în conformitate cu cerinţele clientului, în etapa de proiectare”, a spus Stanciu.

Trenuri de metrou produse de Alstom circulă în alte 25 de oraşe, între care Amsterdam, Dubai, Lausanne, Londra, New York, Paris, Sydney.

Ultimele Articole