spot_img
luni, decembrie 6, 2021
spot_img

Numele operatorilor feroviari privați, afișate în Gara de Nord la trenurile de Aeroport

Numele operatorilor feroviari privați sunt de acum afișate pe tabela de Plecări/Sosiri și pe toate celelalte tabele electronice din Gara de Nord din București la trenurile de Aeroport.

trenurile de Aeroport

Surse din cadrul Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA au declarat pentru Club Feroviar că în momentul de față se lucrează pentru ca în curând mențiunea ”OP Privat” de pe tabelă să fie înlocuită de numele operatorului feroviar, pentru toate trenurile cu plecare și sosire din Gara de Nord. Ulterior, programul urmează să fie extins, gradual, în toate stațiile de cale ferată modernizate din România.

Între Gara de Nord și Aeroport circulă zilnic 72 de trenuri, iar cursele sunt asigurate, 24 de ore din 24, de trei operatori: CFR Călători (operator de stat), Regio Călători (operator privat) şi Transferoviar Călători (operator privat).

”La Gara de Nord București ajungi fie cu metroul, fie cu autobuzul sau troleibuzul, fie cu tramvaiul. Odată intrat în Gară, indiferent de zona de acces – Bd. Gării de Nord, Calea Griviței sau Bd. Dinicu Golescu – panourile electronice, amplasate la toate intrările în gară, îți oferă informații esențiale despre trenul cu care vrei să călătorești – numărul trenului, denumirea operatorului, ora și linia de garare. De asemenea, trebuie să știi că fiecare operator are denumirea/sigla proprie, acestea fiind inscripționate pe fiecare tren, pe panourile electronice de informații, la casele de bilete și pe automatele de bilete”, se arată într-o postare de luni după amiază de pe pagina de Facebook CFR Infrastructura.

Cum poți să-ți cumperi bilete la trenurile de Aeroport

Odată ajuns în stația de cale ferată Gara de Nord sau Aeroport, fiecare operator de transport îți oferă una sau mai multe variante pentru a-ți achiziționa biletul de călătorie: case de bilete, automate de bilete sau plata biletului direct în tren.

CFR Călători – 42 de trenuri

Opțiuni achiziție bilete de călătorie:

case de bilete stația Gara de Nord

case de bilete stația Aeroport

automate de bilete stația Gara de Nord

automat de bilete stația Aeroport

serviciu online de vânzare bilete, cu 10 minute înainte de plecarea trenului.

Regio Călători – 20 de trenuri

Opțiuni achiziție bilete de călătorie:

casă de bilete în Gara de Nord

direct din tren la prețul unic de 4 lei (fără taxe suplimentare)

serviciu online de vânzare bilete, până la plecarea trenului din stație.

Transferoviar Călători – 10 trenuri

Opțiuni achiziție bilete de călătorie:

casă de bilete în Gara de Nord

automate de bilete stația Gara de Nord

automat de bilete stația Aeroport

direct din tren la prețul unic de 4 lei, doar în intervalul orar în care casa de bilete este închisă

serviciu de vânzare bilete online, dar nu în ziua plecării trenului. (A.B.)

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole