spot_img
duminică, februarie 5, 2023
spot_img

Grevă feroviară în Austria. Trenurile București-Viena-București, anulate pe teritoriul austriac

Trenurile care circulă între București și Viena și retur au fost anulate luni, după ce a fost declanșată o grevă feroviară în Austria.

UPDATE. În cele din urmă, CFR Călători a dat și un comunicat pe această temă: ”CFR Călători informează că urmare a grevei feroviare care are loc în Austria astăzi, 28 noimebrie 2022, este afectată și circulația trenurilor internaționale românești, a căror circulație este limitată la Budapesta:

trenul internațional Dacia – IR 12346 București Nord – Budapesta – Viena
trenul internațional Dacia – IR 12347 Viena – Budapesta – București Nord
trenul internațional Transilvania – IR 143 Viena – Cluj Napoca
trenul internațional Transilvania – IR 146 Cluj Napoca – Viena
Ca urmare a informării operatorului feroviar austriac – OBB, pasagerii care au bilete la aceste trenuri vor primi la cerere contravaloarea biletelor. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate și le mulțumește pentru înțelegere”.

Luni, începând cu ora 00,00, a fost declanșată o grevă în sectorul transportului feroviar, care se va încheia pe 28 noiembrie, ora 24,00.

Aproximativ 5.000 de trenuri îşi vor înceta circulaţia pe tot teritoriul Austriei, urmând a fi perturbată şi circulaţia feroviară transfrontalieră, precum şi cea de noapte.  Sunt posibile anulări de curse feroviare şi în data de 29 noiembrie. Pe relația cu România sunt afectate trenurile cu plecare sau sosire în Austria.

Grevă feroviară în Austria. CFR Călători tace mâlc

În acest context, se anticipează perturbări serioase ale circulaţiei în transportul public. În pofida situației, CFR Călători nu a dat nicio informație publică pe această temă, nu are date actualizate privind circulația trenurilor în trafic internațional.

Astfel, potrivit sitului OBB, trenul IRN 346 care pleca duminică la ora 14.00 din București Nord nu avea serviciu asigurat de la Hegyeshalom – Ungaria la Viena.

Pe ruta inversă, trenul IRN 347 nu a plecat din Viena spre Ungaria, ruta spre București fiind posibilă doar din țara vecină.

Pe relația București-Viena (Wien Hauptbahnhof) circulă zilnic o pereche de trenuri operate de CFR Călători – IRN 346/347 (armura nordică, prin Brașov-Sighișoara), cu ramura sudică IR 349/348 (prin Craiova-Drobeta Turnu Severin-Caransebeș).

Ultimele Articole