miercuri, iunie 7, 2023
spot_img

Trenurile AVE Madrid-Barcelona, suspendate după un furt de cabluri electrice

Trenurile AVE Madrid-Barcelona, de mare viteză, au fost suspendate luni dimineață după un furt de cabluri electrice, a anunțat operatorul feroviar spaniol Renfe.

Într-un comunicat de presă, Renfe a precizat că a introdus o rută alternativă de transport feroviar, care să ocolească reţeaua folosită de trenurile de mare viteză, pentru transportul călătorilor din capitală până în Barcelona, al doilea cel mai mare oraş din Spania, transmite Agerpres.

Trenurile AVE Madrid-Barcelona, oprite. Poliția a făcut o arestare

Un tânăr în vârstă de 19 ani a fost reținut de oamenii legii după ce a fost găsit în apropierea șinelor de tren în apropiere de stația feroviară Santa Oliva, în Catalonia, a anunțat poliția locală pe contul său de Twitter. Reprezentanți ai Poliției spaniole nu au exclus posibilitatea de a face mai multe arestări în perioada următoare în legătură cu comitrea acestei infracțiuni care a pus în pericol siguranța circulației feroviare.

Revenirea viguroasă a industriei turismului după pandemie a întins la limită infrastructura de transport din Spania în vara acestui an, la fel cum se întâmplă şi în alte ţări din Europa, astfel că infrastructura de transport a devenit vulnerabilă la orice perturbări. Cel mai rapid tren AVE străbate distanța dintre Madrid și Barcelona în doar două ore și 30 de minute, potrivit site-ului oficial al Renfe.

Ultimele Articole