spot_img
vineri, septembrie 30, 2022
spot_img

Locomotive cu abur vor tracta trenuri poloneze, în contextul crizei de automotoare

Mai multe trenuri poloneze vor fi tractate de locomotive cu abur, în contextul în care unele automotoare sunt indisponibile, după ce au fost implicate în accidente.

trenuri poloneze

O serie de accidente la trecerile la nivel cu calea ferată ce au avut loc în ianuarie pe unele linii regionale situate la vest de Poznan a avut drept consecință reducerea drastică a parcului de automotoare disponibile.

În consecință, s-a decis să se facă apel de urgență la locomotivele cu abur de la depoul-muzeu din Wolsztyn, situat la sud-est de Poznan. Un loc binecunoscut de pasionații feroviari din toată Europa, dar și de către cei veniți de peste mări și țări, precizează site-ul Mobilités Magazine.

Trenuri poloneze regionale cu tracțiune ”aburoasă”

Până la jumătatea lunii în curs, mai multe trenuri zilnice regionale pe liniile care fac legătura între Poznan, Wolsztyn și Leszno sunt programate cu tracțiune cu aburi, în plus față de cele care circulă deja la sfârșit de săptămână. Garniturile vor fi tractate de locomotive Pt 47, construite între anii 1948 și 1951, și de locomotive omnibus OL 49, fabricate în perioada 1951-1954.

Și în România este o criză acută de automotoare, iar licitația organizată în acest sens de Autoritatea pentru Reformă Feroviară este departe de a ajunge la final, din cauza nenumăratelor contestații. Problema este că nu sunt nici suficiente vagoane disponibile, așa că degeaba ar fi scoase din depouri puținele locomotive cu abur disponibile, pentru că nu ar avea ce tracta.

Ultimele Articole