spot_img
marți, mai 17, 2022
spot_img

Alstom și Stadler au câștigat un contract gigant pentru livrarea a 211 trenuri pentru Renfe

Alstom și Stadler vor livra în perioada următoare 211 trenuri pentru Renfe, în cadrul unui contract gigant în valoare de aproape 2,5 miliarde de euro.

trenuri pentru Renfe

Consiliul de Administrație al Renfe a apobat adjudecarea de către companiile Alstom și Stadler a contractului pentru cumpărarea a 211 trenuri de mare capacitate pentru cursele de scurt parcurs, cu o valoare totală de 2.445 milioane de euro. Din numărul total de trenuri, 176 vor avea o lungime de 100 de metri fiecare, iar celelalte 35 vor avea 200 de metri, se precizează pe site-ul oficial al companiei spaniole Renfe.

Contractul este împărțit în două loturi: primul, adjudecat de Alstom Transporte, pentru livrarea a 152 de trenuri de 100 de metri lungime, cu o valoare de 1.447 milioane de euro, și cel de-al doilea, adjudecat de Stadler Rail Valencia, pentru 24 de trenuri cu lungimea de 100 de metri și alte 35 de vtrenuri de 200 de metri, cu o valoare de 998 milioane de euro.

Ambele loturi ale contractului includ piesele de schimb și mentenanța pe o perioadă de 15 ani de zile. Prestarea serviciilor de mentenanțăp se va realiza prin societăți pe acțiuni (51% din capital aparținând societății câștigătoare a licitației și restul de 49% – Renfe Fabricación y Mantenimiento).

Dotări moderne la cele 211 trenuri pentru Renfe

Noile trenuri, care vor fi destinate curselor scurte din vecinătățile aglomerărilor urbane din Spania, vor avea o capacitate de cel puțin 900 de locuri fiecare, cu 20% mai mult decât actualele Civia. De asemenea, se  va reduce timpul de urcare și coborâre pentru pasageri, fiind dotate cu minimum 10 uși și holuri largi. Nu în ultimul rând, toate trenurile livrate vor fi dotate cu facilități pentru pesoanele cu mobilitate redusă și vor dispune de conexiuni wi-fi și zone pentru transportul bicicletelor și cărucioarelor pentru copii.

Operațiunea face parte din planul de reînnorire a parcului de material rulant aprobat în 2019. (A.B.)

Ultimele Articole