spot_img
duminică, ianuarie 29, 2023
spot_img

Vor circula din nou trenuri la Întorsura Buzăului. CFR reface podul de la Budila

În scurt timp vor circula din nou trenuri la Întorsura Buzăului, după ce anul trecut circulația feroviară fusese întreruptă ca urmare a prăbușirii podului de la Budila.

trenuri la Întorsura Buzăului
FOTO Observatorul de Brașov

Compania Națională de Căi FGerate CFR SA începe refacerea podului de cale ferată de la Budila, care asigura legătura feroviară între Brașov și Întorsura Buzăului. Pentru moment, proiectul este în faza de pregătire a licitației pentru proiectarea unui nou pod.

„Podul feroviar de la Budila este deja inclus în programul de investiţii din acest an, cu sursă de finanţare asigurată de la Bugetul de Stat. Prima etapă, care include achiziţia serviciului de elaborare a expertizei şi a proiectului tehnic, este programată să fie lansată pentru licitaţie în luna august”, a scris pe Facebook Oana Brânzan, purtător de cuvânt al companiei CFR SA.

De un an de zile nu circulă trenuri la Întorsura Buzăului

Podul de cale ferată de la Budila s-a prăbușit în luna iunie a anului trecut. Șuvoaiele umflate ale râului Tărlung au doborât cele două picioare ale acestui pod. Cauza debitului crescut a fost golirea masivă a lacului de acumulare Tărlung, situat în amonte de pod. Prăbușirea podului este investigată de polițiști și procurori.

Autoritățile judiciare nu au făcut însă publică nicio informație despre mersul anchetei. Costul podului nou va fi cunoscut numai după finalizarea proiectului tehnic. Pe secția de cale ferată 403 Brașov – Întorsura Buzăului circulau garniturile operatorului privat Regio Călători.

Ultimele Articole