duminică, decembrie 3, 2023
spot_img

Trenuri întârziate cu până la 300 de minute în noaptea de vineri spre sâmbătă

Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători a anunțat că în cursul nopții de vineri spre sâmbătă au fost mai multe trenuri întârziate, cu până la 300 de minute.

UPDATE Situația actualizată la ora 10,00

Trenurile afectate de deranjamente ale infrastructurii de alimentare cu energie electrică a rețelei de tracțiune între stațiile Branișca și Ilia circulă în următoarele condiții:
Tren IR 472 București Nord – Budapest Keleti – întârziere de 358 de minute
Tren IR 473 Budapest Keleti – București Nord – întârziere de de 266 de minute
Tren IR 347 Viena – Bucurețti Nord – întârziere de de 94 de minute
Tren IR 1765 Iași – Timișoara Nord – întârziere de de 246 de minute
Tren IR 1837 Iași – Timișoara Nord – așteaptă locomotivă diesel în stația Branișca
Tren R 2042 Săvârșin – Simeria – așteaptă locomotivă diesel în stația Ilia
Tren R 13031 Simeria – Arad – așteaptă locomotivă diesel în stația Deva
Tren R 13044 Curtici – Simeria – circulă pe distanța Curtici – Zam.
Tren R 2043 Simeria – Arad circulă pe distanța Zam – Simeria

Trenurile pe distanța Branișca – Ilia sunt dublate cu locomotivă Diesel.

În cursul noptii de 01/02 octombrie 2021, din cauza unor deranjamente ale infrastructurii de alimentare cu  energie electrică a rețelei de tracțiune a trenurilor între stațiile Branișca și Ilia, au fost generate întârzieri în circulația trenurilor care au tranzitat zona afectată. Club Feroviar a relatat anterior despre această avarie. Detalii AICI.

Trenurile CFR Călători care tranzitau segmentul afectat şi-au reluat parcursul începând cu ora 07.00, ca urmare a redeschiderii circulaţiei feroviare. Circulaţia trenurilor se realizeză prin tractarea cu locomotive diesel asigurate de CFR Călători. Până la normalizarea circulației există posibilitatea să se înregistreze şi alte întârzieri în circulația trenurilor, motiv pentru care călătorii sunt îndemnați să sune la INFO CFR 0219521 pentru mai multe informații.

Șase trenuri întârziate, pe două tronsoane de cale ferată

Trenurile afectate în noaptea de 01/02 octombrie 2021, până la ora 07.00, ca urmare a întreruperii alimentării cu energie electrică la rețeaua de tracțiune sunt următoarele:

– IR 472 cu o întârziere de aproximativ 300 minute;

– IR 473 cu o întârziere de aproximativ 200 minute;

– IR 1765 cu o întârziere de aproximativ 200 minute;

– IR 347 cu o întârziere de aproximativ 100 minute;

– R 2042 cu o întârziere de aproximativ 200 minute.

Pe Magistrala 900, tot din cauza unor deranjamente în sistemul de alimentare cu energie electrică  de la rețeaua de tracțiune între stațiile Atârnați și Roșiori Nord, trenul R 9307 a acumulat o întârziere de aproximativ 150 de minute. Călătorii trenului R 9307 au fost preluați de trenul IR 78.

„Astăzi, 2 octombrie a.c., sunt posibile întârzieri pentru trenurile care tranzitează zonele ce au fost afectate, dar și pentru alte trenuri de pe relații adiacente, generate de necesitatea preluării călătorilor de la trenurile întârziate. Personalul de tren este instruit să ofere informații călătorilor despre legăturile existente pentru trenurile afectate, fiind în permanent contact cu pasagerii din tren și comunică dispeceratului central necesități de asigurare a legăturilor pentru alte trenuri în stațiile de pe traseu. Ne cerem scuze călătorilor pentru întârziere şi pentru disconfortul întâmpinat. CFR Călători și CFR SA țin în permanență legătura operativ cu personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs pentru a se putea lua cele mai bune măsuri pentru asigurarea condițiilor optime de călătorie”, se mai arată în comunicatul dat publicității de CFR Călători.

Ultimele Articole