spot_img
miercuri, decembrie 8, 2021
spot_img

SNCF vrea trenuri franceze în Luxemburg și cere o derogare de la autoritățile din Marele Ducat

SNCF vrea trenuri franceze în Luxemburg și a cerut o derogare în acest sens de la autoritățile feroviare din Marele Ducat.

trenuri franceze în Luxemburg

Compania franceză de stat, care își va echipa 25 de trenuri expres regionale (TER) cu sistemul ERTMS, sistemul European de semnalizare și control al vitezei, vrea să i se permit să circule pe rețeaua de căi ferate luxemburgheze până la 30 iunie 2020, informează lessentiel.lu.

ERTMS, adoptat de Căile Ferate Luxemburgheze (CFL), este necesar pentru a permite garniturilor TER să continue să circule pe rețeaua feroviară luxemburgheză. CFL au decis să înlocuiască sistemul lor național de semnalizare și de control al vitezei trenurilor, denumit MEMOR II+, instalat temporar și care nu prezenta un nivel optim de Securitate, cu ERTMS.

În iunie 2017, autoritatea luxemburgheză de siguranță feroviară a decis retragerea sistemului national MEMOR II+ la 31 decembrie 2019, cu un an și jumătate înainte de termenul planificat initial. La finele acestui an, SNCF și va fi tocmai pregătită, deoarece doar 12 rame vor fi echipate cu ERTMS.

Trenuri franceze în Luxemburg. În prezent, trebuie să schimbi garnitura la Thionville

În acest context, autoritățile franceze au solicitat o derogare autorităților luxemburgheze, pentru a i se permite să circule cu actualele garniture până la data de 30 iunie 2020. ”Nu am primit încă un răspuns”, a declarant direcția regional a TER Grand Est. ”Subiectul este încă în analiză”, a spus la rândul lui Marc Ostreicher, directorul Administrației Căilor Ferate (ACF) din Luxemburg.

Până se va lua o decizie, în cadrul modificării ansamblului parcului de material rulant, a fost create o corespondență în cursul dimineții în gara din Thionville cu TER 88 570/1 la plecarea din Nancy (ora 7,50). La Thionville, pasagerii trebuie să schimbe garniture, pentru a lua trenul 88 571, care pleacă la 8,58 și ajunge la Luxemburg la 9,22. La fel se întâmplă și seara, la întoarcere.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole