spot_img
luni, iulie 4, 2022
spot_img

66 de trenuri București Nord-Parc Mogoșoaia și retur circulă începând de joi

Începând de joi, 15 iulie, circulă 66 de trenuri București Nord-Parc Mogoșoaia și retur, făcând astfel din comuna ilfoveană cea mai bine conectată localitate de București, alături de Otopeni.

trenuri București Nord-Parc Mogoșoaia navetiștii din Ilfov trenuri București Nord-Parc Mogoșoaia PO Parc Mogoșoaia europeron la Parc Mogoșoaia

”Începând cu 15 iulie 2021, ai la dispoziție 56 de trenuri directe CFR Călători din București Nord către Parc Mogoșoaia și retur. Urcă-te în tren și scapă de grija traficului. Durata unei călătorii cu trenurile de Aeroport pe distanţa București Nord – Parc Mogoșoaia este de 11 minute, iar prețul biletului este de 4 lei. CFR Călători îți oferă o alternativă mai rapidă de transport, sustenabilă și cu prețuri accesibile, fie că faci naveta sau doar îți dorești să vizitezi Parcul și Palatul Mogoșoaia. Transportul viitorului este cel feroviar”, se arată într-un comunicat de presă dat publicității joi dimineață de operatorul feroviar de stat. 

Trenuri București Nord-Parc Mogoșoaia, operate de  CFR Călători și Transferoviar Călători

Celor 56 de trenuri ale CFR Călători care opresc la Parc Mogoșoaia, noua stație feroviară construită de Primăria din localitate, li se adaugă alte 10 operate de Transferoviar Călători. Astfel, totalul garniturilor care opresc aici se ridică la 66 (33 de perechi).

Practic, toate trenurile care fac legătura între Gara de Nord și Aeroportul Henri Coandă din timpul zilei vor avea opriri și la Parc Mogoșoaia. Acestora li se adaugă garniturile care circulă pe Magistrala 700, între București și Urziceni, Slobozia Veche sau Galați. Cele mai multe garnituri sunt formate din automotoare Siemens Desiro, cunoscute ca Săgeți Albastre.

Durata călătoriei pe cei 11 km  este cuprinsă între 10 și 19 minute. Mult mai rapid decât o călătorie cu mașina personală sau autobuzul, care poate dura și mai mult de o jumătate de oră, din cauza ambuteiajelor de pe DN1A. Trenurile opresc la PO Parc Mogoșoaia în intervalul orar 5,20-23,10 (pe sensul dinspre București), respectiv 5,45-23,26 (sensul spre București Nord).

Astfel, de azi Mogoșoaia devine, alături de Otopeni (prin PO Patinoar, ”gara lui Ion Țiriac”), cea mai bine conectată localitate de București. (A.B.)

Ultimele Articole