spot_img
miercuri, martie 22, 2023
spot_img

Trenuri blocate pe Valea Jiului, din cauza unor copaci căzuți pe șinele de cale ferată

Sunt trei trenuri blocate pe Valea Jiului luni dimineață, din cauza unor copaci căzuți pe șinele de cale ferată.

UPDATE. CFR SA a anunțat că, începând cu ora 11.21, a fost reluat traficul feroviar pe intervalul de stații Petroșani – Bănița – Merișor – Crivadia, iar trei trenuri de călători, care au staționat în intervalul orar necesar intervențiilor, vor ajunge cu întârzieri la destinație. ”Menționăm faptul că intervențiile personalului feroviar au constat în îndepărtarea și tăierea a 16 arbori care, sub greutatea zăpezii, s-au prăbușit pe linia de contact, ceea ce a provocat întreruperea alimentării cu energie electrică, iar în anumite zone firul de contact a fost rupt și a necesitat înlocuirea. Compania Națională de Căi Ferate CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor și îi asigură că intervențiile pe întrega distanță de la Petroșani la Crivadia s-au derulat în condiții meteo dificile, din cauza rafalelor puternice de vânt”, a declarat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CNCF CFR SA.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că la această oră se intervine cu drezina pantograf pe intervalul de stații Petroșani – Bănița – Merișor (fIrul II) pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe calea ferată și remedierea deranjametelor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică.

Pentru accesul echipelor de intervenție cu drezina pantograf, măsură necesară eliberării gabaritului și repunerii sub tensiune a liniei de contact, trei trenuri de călători au fost oprite temporar în stațiile adiacente: R 2706, în stația Merișor, IR 1821, în stația Petroșani și IR 1824 în stația Banu Mare.

CFR Călători: mai multe trenuri au întârzieri din cauza vremii

SNTFC CFR Călători a dat publicității un comunicat: ”În cursul acestei nopți, în unele zone din vestul și nordul țării circulația feroviară s-a desfășurat cu dificultate, în condiții de iarnă, mai multe trenuri înregistrând întârzieri din cauza contițiilor meto nefavorabile ce au condus la căderi de copaci în gabaritul căii ferate și la întreruperea temporară a alimentării firelor de contact cu energie electrică. Programul de circulație în zonele afectate de vremea nefavorabilă se desfășoară în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA. În funcție de evoluția fenomenelor atmosferice, sunt posibile și alte decalări ale orariilor trenurilor. CFR Călători este în permanent contact cu managerul infrastructurii feroviare, CFR SA pentru rezolvarea operativă a tuturor problemelor, astfel încât toate trenurile și călătorii să ajungă la destinație în siguranță”.

Ultimele Articole