joi, noiembrie 30, 2023
spot_img

VIDEO Trenuri blocate pe Magistrala 300, din cauza lui Dorel de la Mediaș

Miercuri după-amiază sunt cel puțin două trenuri blocate pe Magistrala 300, în Ardeal, din cauza unui deranjament la infrastructura feroviară.

Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA a anunțat printr-un comunicat postat pe site-ul propriu că, urmare a avizării administratorului de infrastructură – CFR SA cu privire la producerea unor deranjamente la infrastructura feroviară (lipsă tensiune şi lipsă gabarit), circulația trenurilor pe relaţia Mediaş-Copşa Mică este întreruptă.

Două trenuri blocate pe Magistrala 300. Se lucrează la restabilirea circulației

În prezent, sunt afectate următoarele trenuri CFR Călători:

IR 12735 București Nord – Cluj Napoca;

IR 12734 Cluj Napoca – București Nord.

Echipele de intervenție se află la fața locului pentru restabilirea circulației. În momentul avizării, după producerea deranjamentului, CFR Călători a pus la dispoziția administratorului de infrastructură – CFR SA, locomotivă diesel pentru remorcarea trenurilor. Din această cauză ar putea fi  afectată și circulația altor trenuri CFR Călători, înregistrându-se întârzieri. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate, se mai arată în comunicatul citat. Circulația în zona afectată se desfășoară în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

Pasagerii care au bilete la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Mai multe detalii despre condiţiile de restituire a tarifelor de transport sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Trafic Intern.

Dorel de la Mediaș a lăsat calea ferată fără electricitate

CFR SA a anunțat că un utilaj hidraulic a rupt ambele fire de contact de la trecerea la nivel cu calea ferată situată în Mediaș, la km 330+309, linii de contact care asigură alimentarea cu energie electrică a trenurilor, pe intervalul Dumbrăveni – Mediaș.

Până la remedierea deranjamentului, care necesită înlocuirea liniei de contact pe ambele fire de circulație, între Dumbrăveni și Mediaș, următoarele trenuri de călători vor circula doar pe un singur fir, din ambele sensuri, dublate cu o locomotivă Diesel:
→ IR 12734 din stația Mediaș;
→ IR 12735 din stația Dumbrăveni;
→ R 3536 circulă cuplat cu R 2563 din stația Mediaș.

Ultimele Articole