spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Trenuri blocate în nordul țării, din cauza unor aluviuni și copaci căzuți pe calea ferată

Au fost două trenuri blocate în nordul țării duminică dimineață, pe secția 409, din cauza unor aluviuni și copaci căzuți pe calea ferată.

Este vorba de două trenuri Regio (R4652 și R4112), care au fost oprite temporar, în intervalul necesar intervenției cu drezina pantograf, a precizat, la solicitarea Club Feroviar, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, Oana Brânzan.

Pe secția de cale ferată 409 este linie simplă neelectrificată, tracțiunea trenurilor realizându-se exclusiv cu locomotive diesel.

Trenuri blocate de aluviuni. Întârzieri mari

Intervenția s-a desfășurat în intervalul orar 9.30-10.15 și a avut drept scop eliberarea gabaritului de copacii și aluviunile căzute pe linia de cale ferată. Circulația a fost redeschisă la ora 10.22.

Trenul R 4652 a plecat duminică dimineață la ora 7,55 din stația Sighetu Marmației cu destinația finală Vișeu de Jos, unde ar fi trebuit să ajungă la ora 10,00. Din cauza problemelor menționate, garnitura are o întârziere de 109 minute. La rândul lui, trenul R 4112 a plecat din stația Beclean pe Someș la ora 5,49 și ar fi trebuit să ajungă în stația terminus, Sighetu Marmației, la ora 10,00. Cursa are o întârziere de 78 de minute.

Ulterior, CFR Călători a informat printr-un comunicat: ”Circulația trenurilor pe sectorul feroviar Valea Vișeului – Bocicoi a fost temporar întreruptă în această diminieață din cauza producerii unei aluviuni și căderi de copaci în gabaritul căii ferate.

Până la elibearea căii ferate și deschiderea circulației în condiții de siguranță, următoarele trenuri ale CFR Călători au staționat:

R 4652 Sighetu Marmației -Vișeu de Jos
R 4112 Beclean pe Someș – Sighetu Marmației”.

Ultimele Articole