miercuri, decembrie 6, 2023
spot_img

Trenuri blocate în munți din cauza unui pantograf defect la locomotiva altei garnituri

Două trenuri al operatorului feroviar de stat CFR Călători sunt blocate în munți de o oră și jumătate, din cauza unui pantograf defect la locomotiva unei alte garnituri.

UPDATE, ora 18.40. Trenul IC 12532 a fost reînscris în circulație la ora 18.18. Trenul va ajunge la destinație cu o întârziere de cca 200 min, întârziere acumulată pe perioada staționării, până operatorul CFR Călători a trimis locomotivă de ajutor.

Trenul IC 12532 este oprit temporar în linie curentă, din cauza trenului R 3028 care are  pantograful defect pe firul II, între Timișu de Sus și Predeal, a transmis în jurul orei 17,00 Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CNCF CFR SA. Ea a precizat că trenul respectiv staționează de la ora 15,30.

”IC 12532 va fi retras în Timișu de Sus, cu o locomotivă de ajutor, care vine de la Brașov, și va fi reînscris în circulație pe firul I. Pe firul II se intervine în continuare cu drezina pentru repararea pantografului trenului R 3028 și repunerea sub tensiune”, a mai precizat Oana Brânzan.

Pantograf defect. Precizările CFR Călători

SNTFC CFR Călători a făcut următoarele precizări, printr-un comunicat: ”Ca urmare a unor probleme apărute la conexiunea dintre pantograful locomotivei trenului R 3028 și linia de contact, circulația se realizează pe un singur fir, fiind afectată circulația următoarelor trenuri:

IC 12532 Cluj Napoca – București Nord staționează în Timișu de Sus

R  3028 Brașov – București Nord staționează între Predeal și Timișu de Sus

Echipele de intervenție se află la fața locului pentru restabilirea circulației.

CFR Călători a pus la dispoziția managerului de infrastructură – CFR SA, locomotive diesel. Este posibil să se înregistreze și alte întârzieri în circulația trenurilor de călători care străbat această zonă. Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în continuare în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA. Cauzele care au generat acest deranjament vor fi stabilite de o comisie de cercetare. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile create de acest incident şi le mulţumește  pentru înţelegere”.

Știre în curs de actualizare

Ultimele Articole