spot_img
joi, mai 19, 2022
spot_img

UPDATE Nu mai sunt trenuri blocate la Predeal și Brașov. S-a reluat circulația pe firul I

Codul roșu de vânt pentru Carpații Meridionali și de Curbură a făcut luni dimineață primele ”victime”: șapte trenuri blocate la Predeal și Brașov.

trenuri blocate defecțiune la linia de contact pantograf defect
FOTO cu titlu ilustrativ

UPDATE Traficul feroviar pe relația București – Brașov (și retur) se desfășoară la această oră în condiții normale, pe ambele fire de circulație, a transmis CFR SA. De la ora 9.30 s-a redeschis și firul II, pe segmentul de cale ferată Timișu de Sus – Predeal. În prezent, nu sunt semnalate alte probleme în traficul feroviar pe raza județelor aflate sub incidența codul roșu de vânt puternic, a mai precizat compania de infrastructură.

UPDATE La ora 8.10 s-a reluat traficul feroviar pe firul I între Timișu de Sus și Predeal. Reînscrierea în circulație se face în funcție de rangul trenurilor.

Din cauza vântului, au căzut din nou crengi pe linia de contact între stațiile Timișul de Sus și Predeal. Șapte trenuri de călători sunt oprite în stațiile Predeal și Brașov, pentru că nu-și pot continua călătoria.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA intervine cu trei drezine pantograf pentru a restabili alimentarea cu energie electrică.

Șapte trenuri blocate. S-a repus sub tensiune firul I

La ora 7.55 s-a repus sub tensiune linia de contact de pe firul I, urmează reînscrierea în circulație a celor șapte trenuri care au staționat temporar în intervalul orar necesar intervenției cu drezinele pantograf.

Echipele de intervenție acționează în continuare pentru remedierea defecțiunilor la linia de contact și pe firul II, a anunțat CFR SA. În zona feroviară Timișu de Sus – Predeal se înregistrează rafale puternice de vânt care ajung până la 100 km/oră.

 

Ultimele Articole