spot_img
marți, martie 21, 2023
spot_img

Departamentul La Creuse din Franța vrea să introducă trenuri autonome alimentate cu hidrogen

Consiliul departamental din La Creuse vrea să introducă experimental trenuri autonome alimentate cu hidrogen pe calea ferată Guéret – Felletin.

trenuri autonome

Comitetul Massif Central a lansat o secțiune tematică în comisia sa de mobilitate, referitoare la utilizarea căilor ferate secundare aflate în stare de funcționare.

Departamentele Lozère și La Creuse s-au poziționat deja pentru a experimenta acest tren pe teritoriile pe care le administrează. Linia ferată Guéret – Felletin este în continuare deschisă, dar trenurile sunt foarte rare, așa că an de an se pierd tot mai mulți pasageri.

Trenuri autonome, frecvență mai mare

Avantajul unui transport autonom (fără mecanic) este de a putea introduce o frecvență mai mare, pentru că acest lucru nu implică costuri cu forța de muncă. Pe de altă parte, aceste garnituri vor funcționa pe bază de hidrogen, iar un experiment pentru acest tip de carburant este în curs de desfășurare în Aveyron, relatează site-ul La Montagne.

În fine, aceste trenuri vor fi foarte utile și pentru Liceul tehnic din Felletin, pentru prefectură și subprefectură. Punerea în practică a proiectului este gândită pe termen mediu, dar în niciun caz nu va fi posibilă mai devreme de cinci ani de zile.

Ultimele Articole