spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Zeci de trenuri anulate în Tunisia. Societatea de căi ferate a rămas fără motorină

Sunt zeci de trenuri anulate în Tunisia în ultimele zile, din cauza faptului că societatea de căi ferate se confruntă cu o lipsă de carburant fără precedent.

trenuri anulate în Tunisia

Secretarul general al Federației generale a căilor ferate tunisiene, afiliată la Uniunea Generală Tunisiană a Muncii (UGTT), Larbi Yaacoubi, a declarat că Societatea Națională a Căilor Ferate Tunisiene (SNCFT) se confruntă cu o situație periculoasă, și anume epuizarea unei mari părți a rezervelor sale de carburant, ceea ce a dus la anularea mai multor trenuri.

Yaacoubi a precizat că SNCFT se confruntă încă de vinerea trecută cu perturbări în traficul feroviar, cu precădere pe liniile de lung parcurs, afectând deplasarea călătorilor și transportul mărfurilor, cum ar fi fosfații. El a adăugat că angajații societății au fost nevoiți să golească rezervoarele unor trenuri pentru a le umple pe cele ale altor locomotive, în încercarea de a asigura un volum de trafic minimal. Rezervele de motorină au scăzut de la 32.000 de litri la 4.000 de litri pe zi.

Trenuri anulate în Tunisia. Sindicaliștii amenință cu proteste

Liderul sindical a criticat Guvernul și a denunțat politica sa care ar viza marginalizarea SNCFT pentru a o ceda sectorului privat, în condițiile în care nu a luat nicio măsură pentru a rezolva această problemă gravă. El a anunțat, citat de African Manager, că vor avea loc manifestații de protest în fața sediului central al societății și a ministerului de resort dacă nu va fi luată nicio măsură pentru surmontarea crizei.

Ultimele Articole