spot_img
marți, noiembrie 30, 2021
spot_img

Peste 50 de trenuri anulate în Japonia, din cauza vremii excesiv de calde pentru luna mai

Vremea neobişnuit de caldă a condus la peste 50 de trenuri anulate în Japonia, după ce mercurul din termometre a depăşit valoarea de 30 de grade Celsius pentru a patra zi consecutiv în centrul capitalei Tokyo, un nou record pentru luna mai.

trenuri anulate în Japonia

340 dintre cele 926 de centre de monitorizare din ţară ale Agenției Nipone de Meteorologie au consemnat temperaturi de peste 30 de grade Celsius.

În oraşul Ichihara din prefectura Chiba, în apropiere de Tokyo, au fost înregistrate 35,7 grade Celsius, iar termometrele din Obihiro – provincia Hokkaido din nordul Japoniei – şi Ishikawa, din Fukushima, au indicat 35,5 grade Celsius.

În centrul capitalei Tokyo, mercurul din termometre a urcat până la 31,7 grade Celsius, a indicat Agenţia niponă de meteorologie. Potrivit prognozelor, în vestul Japoniei temperaturile vor scădea uşor începând de luni după-amiază, după pătrunderea unei mase de aer mai umed.

55 de trenuri anulate în Japonia, în provincia Hokkaido

În oraşul Saroma din Hokkaido, unde duminică a fost consemnată valoarea de 39,5 grade Celsius – un record pentru orice perioadă pe această insulă nordică – temperatura a ajuns la 32,6 grade Celsius. În 83 de zone din această prefectură temperaturile au depăşit 30 de grade Celsius.

Peste 55 de curse au fost anulate luni de compania de transport feroviar Hokkaido Railway Co. ca urmare a riscului mare de dilatație la liniile de cale ferată din cauza căldurii.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole