spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

Alte trenuri anulate de CFR Călători, care nu erau pe ”lista neagră” inițială

Începând de azi, pasagerii au constatat cu stupoare că sunt alte trenuri anulate de CFR Călători, în afară de cele incluse pe ”lista neagră” pe care Club Feroviar a prezentat-o sâmbătă. Azi vă semnalăm anulări de trenuri pe relația Bacău-Piatra Neamț, dar și pe raza Regionalei Brașov a operatorului feroviar de stat de transport de călători. Această politică a conducerii CFR Călători este criticată de sindicaliști.

Adrian Bărbulescu

trenuri anulate de CFR Călători
FOTO Facebook Trenuri Piatra Neamț

O primă informație a apărut într-o postare de pe pagina de Facebook ”Trenuri Piatra Neamț”: ”CFR Călători și bătaia de joc continuă. Începând de astăzi s-au anulat aproximativ 30 de trenuri de călători pe toată rețeaua. Deși niciun tren Bacău – Piatra Neamț – Bicaz nu era pe listă, surpriză. Trenurile R5471 Bacău (4:02) – Piatra Neamț (5:35) – Bicaz (6:16), R5472 Bicaz (6:39) – Piatra Neamț (7:18) – Bacău (8:52), R5465 Bacău (14:42) – Piatra Neamț (16:14), R5464 Piatra Neamț (16:37) – Bacău (18:07) sunt anulate. Astfel, se anulează trenuri de navetă și singura pereche de trenuri de călători care mai circula la Bicaz. Golul de trenuri pe relația Bacău – Piatra Neamț este și mai mare, de la 7:25 până la 16:47 nefiind niciun tren de călători…”.

Crește lista cu trenuri anulate de CFR Călători

Am verificat pe site-ul Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, la secțiunea Trenul meu și, într-adevăr, niciunul dintre aceste trenuri nu apare în circulație luni, 26 iulie 2021, așa cum se poate vedea din captura alăturată.

Club Feroviar a dezvăluit în urmă cu două zile că Ministerul Transporturilor face economii pe seama pasagerilor feroviari, care vor avea la dispoziție mai puține garnituri. Astfel, în următoarea perioadă vor fi zeci de trenuri anulate, iar măsura va fi în vigoare ”până la noi dispoziții”, potrivit unui document intern al operatorului feroviar de stat.

În total, în documentul menționat se face referire la un număr de 31 de trenuri. Dintre acestea, 29 de trenuri vor fi anulate pe întregul traseu, pe o parte din acesta sau în anumite zile, iar doar două vor avea un program de circulație prelungit față de situația din prezent.

Între timp însă, după cum se poate constata, numărul trenurilor anulate de operatorul feroviar de stat este mai mare.

Și la Regionala Brașov se anulează trenuri pe bandă rulantă

Cazul de la Piatra Neamț nu este singular. Pe toate regionalele se anulează trenuri pe bandă rulantă, pentru a face economii pe seama călătorilor.

Club Feroviar a intrat în posesia unei note interne a Sucursalei regionale de Transport Feroviar de Călători Brașov, în care se dă dispoziție pentru anularea mai multor trenuri. Este vorba de garnituri care circulă pe rute cum ar fi Sibiu-Teiuș, Târgu Mureș-Teiuș sau Teiuș-Mediaș.

Circulația acestor trenuri se va menține doar în timpul săptămânii, urmând ca sâmbăta și duminica ele să fie anulate, așa cum se poate observa din facsimilul alăturat.

Rodrigo Maxim: Se slăbește puterea operatorului național

miting la Guvern greva generală la CFR Călători proteste sindicale la CFRDecizia luată de CFR Călători i-a nemulțumit pe sindicaliștii din cadrul societății.

”Din cauza lipsei de locomotive și vagoane, combinată cu lipsa mecanicilor de locomotivă, s-a ajuns în situația acestor anulări de trenuri. Nu este o politică normală, pentru că se pierd bani și din compensație, și din încasări. În plus, se slăbește puterea operatorului național pe piață”, a declarat pentru Club Feroviar Rodrigo Maxim, președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR).

Anulări de trenuri și la Calea Ferată din Moldova

Și în stânga Prutului au loc anulări de trenuri de călători.

”În legătură cu imposibilitatea asigurării transporturilor feroviare în trafic suburban din motivul stării tehnice nesatisfăcătoare a trenurilor diesel D1, începând cu 26.07.2021 se sistează temporar circulația trenului nr. 6889/6894 Ungheni – Bălți Slobozia – Ungheni”, se arată într-o postare de pe pagina oficială de Facebook a Întreprinderii de stat Calea Ferată din Moldova.

Ultimele Articole