spot_img
luni, iulie 4, 2022
spot_img

Lucrări feroviare pe raza a trei regionale. Trenuri anulate și transbordare auto

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat luni că în perioada septembrie – octombrie 2021, pe raza regionalelor Timișoara, Iași și Cluj se execută lucrări feroviare de specialitate, iar din această cauză vor fi trenuri anulate și transbordări auto.

Lucrările au drept scop îmbunătăţirea condiţiilor de circulație pe calea ferată, prin ridicarea restricțiilor de viteză și îmbunătățirea gradului de confort, a precizat purtătorul de cuvânt al CNCF CFR SA, Oana Brânzan. Lucrările de reparații la infrastructura feroviară se derulează pe raza regionalelor Timișoara, Iași și Cluj-Napoca, fiind executate cu firme specializate sau în regie proprie.

Pe tronsonul Orșova – Valea Cernei (SRCF Timișoara) se desfășoară lucrări de reparații pentru ridicarea restricțiilor de viteza pe linia II din stația Orșova (km 388+200-388+400) și pe aparatele de cale. În perioada lucrărilor (20 – 24 septembrie 2021), trenul IR 1692 (Timișoara Nord – București Nord) circulă ca tren IR 12162, cu transbordare auto pe distanța Băile Herculane – Drobeta Turnu Severin, iar trenul IR 72 (București Nord – Budapesta) circulă ca tren IR 12172, cu transbordare auto pe distanța Drobeta Turnu Severin – Băile Herculane. De asemenea, pentru trenurile Regio se asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto pe distanța Orșova – Gura Văii și retur. Despre modificările în circulația trenurilor operate de CFR Călători ca urmare a acestor lucrări Club Feroviar a scris AICI.

Trenuri anulate pe raza Regionalei CF Iași 

Pe intervalele de stații  Suceava Vest – Stroești și Ciprian Porumbescu – Berchișești (SRCF Iași) au loc lucrări de ciuruire integrală a prismei de piatră spartă și buraj tehnologic între stațiile Suceava Vest – Stroești, iar pe intervalul Ciprian Porumbescu – Berchisești se desfășoară lucrări de ciuruire integrală a prismei de piatră spartă, buraj mecanizat și înlocuirea materialelor uzate în tunelul CF, de la km 23+600 – 24+130.

Sunt și trenuri anulate. Lucrările se execută în perioada 21 septembrie – 21 octombrie 2021, în intervalele orare 09.20 – 12.50 și 13.40 – 15.30, cu anularea perechii de trenuri 5703/5702 între stațiile Suceava – Câmpulung Moldovenesc și retur, circulând doar pe relația Câmpulung Moldovenesc – Ilva Mică și retur.Lucrări feroviare la Regionala Cluj

În fine, pe tronsonul  Apahida – Baia Mare (SRCF Cluj), unde se desfășoară lucrări de montare a noului pod feroviar, situat la ieșire din stația CF Ileanda, km 86+322. În perioada lucrărilor (22 septembrie – 21 octombrie 2021) se va asigura transbordare cu mijloare auto, pe distanța Dej Călători – Baia Mare și retur, pentru perechea de trenuri IR 1641/1642 (București Nord – Baia Mare și retur), pentru trenurile Regio 4094/4002 se asigură transbordare auto între stațiile Ileanda – Jibou, iar pentru trenurile IR 4001/4095 transbordarea cu mijloace auto se va realiza pe distanța Surduc Sălaj – Ileanda.

CNCF CFR SA menționează faptul că aceste lucrări de reparații și întreținere a infrastructurii feroviare publice sunt finanțate din fonduri bugetare și surse proprii ale companiei și au drept scop îmbunătățirea condițiilor de transport pe calea ferată, prin restabilirea vitezei de circulație și creșterea capacității de exploatare.

Ultimele Articole