duminică, mai 28, 2023
spot_img

Metrorex lansează o licitație pentru a repune pe șine trenul zburător din Depoul Berceni

Metrorex a lansat o licitație pentru a da jos trenul zburător din Depoul Berceni, la aproape un an după accidentul din 26 ianuarie 2019.

trenul zburător din Depoul Berceni prelungirea Magistralei 6

Potrivit anunțului postat în sistemul electronic de achiziții publice, este vorba de contractul ”Proiectare și execuție lucrări de intervenție pentru punerea în siguranță a trenului CAF 1322-2322 din Depoul subteran Berceni (ridicare, degajare și repunere pe șine)”.

Durata estimată a contractului este de maximum 90 de zile și cuprinde: termenul de realizare a documentației tehnice – maximum 15 zile; termenul de analiză/acceptare/avizare documentații tehnice – maximum cinci zile; termenul de remediere a eventualelor deficiențe constatate – maximum cinci zile; termenul de execuție a lucrărilor – 65 de zile. Termenul maxim estimat de finalizare a lucrărilor este de 90 de zile calendaristice de la data începerii executării contractului.

Se solicită experiență similară. Ofertantul va face dovada faptului că a realizat (dus la bun sfârșit) în ultimii cinci ani lucrări similare celor care fac obiectul procedurii de achiziție, în valoare cumulată de 450.000 de lei (fără TVA). Prin lucrări similare se vor înțelege lucrări (inclusiv proiectarea) de construcție/reabilitare/modernizare/refacere aferente unor construcții specifice aparținând infrastructurii de transport feroviar/metrou și care să includă realizarea unei căi de rulare la semiînălțime/pe canale de revizii în spații înguste.

Cuantumul garanției de participare este 5.000 de lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 13.02.2020, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 13.07.2020.

Accidentul cu trenul zburător din Depoul Berceni a avut loc acum un an

Pe 26 ianuarie 2019, un tren CAF nu a mai răspuns la comenzi în Depoul Berceni și a deraiat, înfigându-se într-un parapet, la mai bine de doi metri deasupra solului. Incidentul este cercetat de Agenția de Investigare Feroviară Română (AGIFER), care în curând trebuie să furnizeze concluziile anchetei.

În parcul activ al Metrorex, care numără 82 de trenuri, se află 24 de garnituri produse de spaniolii de la CAF, iar toate circulă pe Magistrala 2 Berceni-Pipera.

Ultimele Articole