spot_img
vineri, august 19, 2022
spot_img

PRO TV: Fără aer condiționat, dar cu gândaci în trenul Tulcea-București. Peripeții la întoarcerea din vacanță

Trenul Tulcea-București a oferit o experiență neplăcută pentru o familie care se întorcea din vacanța petrecută în Delta Dunării. Pe scurt, aerul condiționat s-a stricat în plină caniculă, iar pe podeaua automotorului mișunau gândaci.

Peripețiile prin care a fost nevoită să treacă familia respectivă au fost prezentate de Știrile PRO TV.

Pandemia de coronavirus a schimbat obicieiurile românilor, forțându-i să caute destinați interne. Cum nu au mai putut ajunge în Grecia, Turcia, Spania sau Italia, din cauza restricțiilor sau a condițiilor speciale impuse, mulți turiști au ales anul acesta să meargă în Deltă.

Pentru a ajunge la Tulcea, poarta de plecare spre Delta Dunării, turiștii trebuie să călătorească cel puțin cinci ore și jumătate cu trenul, pe o distanță de 280 km. Prima surpriză neplăcută: deși CFR Călători recomandă procurarea biletelor online, acest lucru nu este posibil pentru elevi, dacă vrei ca ei să beneficieze de gratuitate, conform legii, așa că trebuie să te duci la gară sau la agenția CFR.

Apoi, în automotorul Siemens Desiro operat de CFR Călători, familia despre care vorbeam are parte de o altă surpriză: nu sunt suficiente locuri pentru bagaje, în condițiile în care toată lumea pleacă în vacanță.

Trenul Tulcea-București se oprește brusc în câmp. Când repornește, nu mai merge aerul condiționat

La întoarcere, alte probleme: cele patru locuri ale familiei fuseseră “sparte” în trei zone diferite (două locuri alăturate, iar celelalte două erau și ele separate, la distanță de primele două).

Și lucrurile nu se opresc aici. La o oră de la plecarea din Tulcea, trenul se oprește brusc în câmp. Mecanicul începe să alerge de la un capăt al vagonului la celălalt, iar după 20 de minute reușește să pornească trenul, însă nu mai funcționează instalația de aer condiționat. Ca să fie tabloul complet, la un moment dat, pe podea apare un gândac de bucătărie, care aleargă înnebunit de căldură ca să găsească un loc mai răcoros, spre disperarea unei femei care l-a văzut imediat.

CITEȘTE reportajul integral AICI.

Ultimele Articole