joi, mai 16, 2024
spot_img

VIDEO Trenul special Oțelul Galați pentru Finala Cupei României a plecat spre Sibiu

Trenul special care transporta suporterii formației Oțelul Galați la Finala Cupei României a plecat miercuri dimineață spre Sibiu.

Primăria Municipiului Galați a comandat la CFR Călători un tren special pentru Finala Cupei României, care se va disputa miercuri seara la Sibiu, între formațiile Oțelul Galați și Corvinul Hunedoara, așa cum am informat ieri.

Trenul special a plecat din Galați la 6,05 și nu trebuia să aibă opriri intermediare pe traseu, iar sosirea la Sibiu este programată la Sibiu ”în jurul orei 15:00”. După meci, în aceleași condiții, cursa feroviară specială va readuce suporterii la Galați. ”Pentru a asigura o îmbarcare organizată și eficientă, le recomandăm suporterilor să se prezinte la gară cu cel puțin o oră înainte de plecare. (…) Pe durata călătoriei, SC Oțelul Galați încurajează toți suporterii să adopte un comportament civilizat și să promoveze valorile de fair play caracteristice clubului nostru. Este fundamental ca fiecare participant să contribuie la crearea unei atmosfere pozitive și respectuoase, pentru a reflecta imaginea echipei noastre într-o manieră demnă”, au declarat oficialii clubului.

În ceea ce privește întoarcerea, la încheierea partidei, suporterii gălățeni vor fi conduși în mod organizat către gara din Sibiu, unde se va organiza îmbarcarea pentru cursa feroviară de retur. Nu se știe încă ora la care va pleca trenul de întoarcere: ”Toate detaliile legate de orarul de întoarcere și de organizarea la fața locului vor fi comunicate de către reprezentanții clubului prezenți la Sibiu”.

Suporterii au postat pe Facebook imagini din călătoria cu trenul special.Trenul special Oțelul Galați, asigurat de CFR Călători

Operatorul feroviar de stat, care a fost singurul ofertant la procedura de achiziție inițiată de Primăria Galați, a solicitat suma de 246.800 de lei, adică echivalentul a sub 50.000 de euro pentru călătoria dus-întors Galați-Sibiu. Cea mai scurtă distanță feroviară între cele două orașe este de 459 km și în programul regulat al CFR Călători nu există trenuri directe.

În decembrie 2023, suma plătită către CFR Călători de partidul AUR pentru închirierea Trenului Unirii a fost de 169.991,50 lei, echivalentul a 34.154 de euro, așa cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar. Numai că atunci a fost vorba despre o călătorie doar dus, iar distanțele sunt comparabile: 414 km București Nord-Alba Iulia și 459 km Galați-Sibiu.

IN THE SPOTLIGHT

Descoperă viitorul tău în domeniul feroviar la Târgul de Carieră Feroviară în România – 12-14 iunie 2024

Carieră Feroviară în România (CFiR), sub egida CNCF CFR SA, cu sprijinul Asociației Industriei Feroviare (AIF) și al Asociației Inginerilor Feroviari din România (AIFR), în parteneriat media cu AGERPRES și Club...

Ultimele Articole