spot_img
duminică, noiembrie 28, 2021
spot_img

Trenul Oravița – Anina devine facultativ, în regim doar turistic

Pentru prima dată în România, se va adopta modelul trenurilor turistice din Europa, urmând ca CFR Călători să opereze trenuri special comandate care să permită vizitarea şi călătoria pe ruta Simmeringului Bănăţean: Oravița – Anina și retur.

„Prin punerea în vigoare a noului mers de tren din 15 decembrie 2019, pe secţia Oraviţa-Anina, în locul acelei perechi de trenuri permanente, vor fi introduse trei perechi de trenuri cu circulaţie facultativă. Aceste trenuri vor fi puse în circulaţie la solicitarea grupurilor de turişti, solicitarea fiind făcută cu 15 zile înainte, iar grupul trebuie să fie format din minim 30 de membrii,” spune şeful serviciului Societãţii Regionale de Transport Feroviar Cãlãtori Timişoara, Ioan Fofiu, potrivit Radio Resita .

Ioan Fofiu a mai spus că în momentul în care un grup este format, solicitarea pentru vizitarea celei mai vechi căi ferate montane din România se poate face la numărul de telefon 0372. 561. 600 de luni până joi între orele 8:00-16:00 şi vineri în intervalul orar 8:00-14:00.

CFR Călători prezintă pe situl propriu de internet ruta Oravița  – Anina drept cea mai veche cale ferată din Sud-Estul Europei – 14 tuneluri, 10 viaducte, tăieturi în munte pe o lungime de 21 de kilometri, respectiv peste două treimi din întregul traseu. (D.C.)

 

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole