miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

Amtrak anulează până în luna septembrie trenul New York- Montréal

Transportatorul feroviar american de stat Amtrak a anunțat că va anula până în luna septembrie trenul New York- Montréal, pentru a face reparații la infrastructură pe traseu.

Trenul, denumit Adirondack, nu mai ajunge la Montréal încă de luna trecută, iar suspendarea legăturii ar fi trebuit să dureze până în luna iulie.

”Această suspendare a serviciului a fost prelungită până în septembrie 2024”, a anunțat serviciul de relații cu clienții al Amtrak. Pasagerii care își cumpăraseră deja un bilet de tren pentru finalul verii urmează să primească o înștiințare din partea operatorului feroviar american.

Trenul care pleacă de la New York își termină acum traseul la Saratoga Springs, în nordui statului New York. În mod normal, garnitura feroviară făcea 11 ore între Montréal și New York, iar cu ea au călătorit în 2019 (ultimul an întreg în care a circulat) aproximativ 117.000 de pasageri.

Trenul New York- Montréal a trecut printr-o perioadă dificilă în ultimii ani

Din anul 2020 și până acum, trenul Adirondack a trecut prin perioade extrem de dificile. Circulația sa a fost întreruptă odată cu debutul pandemiei de Covid-19 și nu a fost reluată decât trei ani mai târziu, în 2023.

Însă, după doar două luni, trenul a fost suspendat din nou pe durata a câteva săptămâni, din cauza faptului că sosirea sezonului cald a creat dificultăți pe mai multe tronsoane ale căii ferate. Legislația canadiană în domeniu impune restricții de viteză pentru trenuri din cauuza stării infrastructurii.

Lucrările de refacție a căii ferate aflate în derulare ar trebui să diminueze frecvența apariției acestor probleme, au indicat responsabilii Amtrak.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole