joi, iunie 1, 2023
spot_img

GALERIE FOTO Irinel Scrioșteanu a venit la serviciu cu trenul Mogoșoaia-București

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Scrioșteanu a venit vineri la serviciu cu trenul Mogoșoaia-București Nord.

„Astăzi am venit la birou cu trenul. Fac asta cât de des pot, când nu îmi încep ziua cu vizite pe șantiere. Cu trenul, pe ruta Otopeni – Gara de Nord, de la Mogoșoaia (PO Parc Mogoșoaia – n.red.), am făcut 11 minute. Și a fost chiar plăcut să socializez cu câțiva călători. Eu am optat pentru abonament lunar de călătorie pe această rută. Continuăm strategia de integrare tarifară a sistemelor de transport public, din Regiunea București Ilfov. În curând, abonamentul pe care îl avem acum în comun STB-Metrou va fi valabil și pe ruta feroviară București-Otopeni. Cred în transportul în comun, face parte din strategia pe care o susțin pentru a le păstra copiilor noștri un mediu sănătos și pentru a crea condiții decente de călătorie în Regiunea București – Ilfov, în România. M-am ocupat de implementarea acestei rute de transport feroviar Gara de Nord (București) – Aeroportul Internațional Henri Coandă (Otopeni), de finalizarea liniei de metrou M5, am deblocat proiectul magistralei M6, iar Trenul Metropolitan este o prioritate pentru mine. Continuăm realizarea unei strategii integrate de transport metropolitan, în care coloana vertebrală să fie calea ferată. Este vorba despre 16 rute: 5 pentru trenuri urbane, una pentru trenul „orbital” și 10 rute pentru trenuri metropolitane”, a scris oficialul pe pagina sa de Facebook, unde a postat și mai multe fotografii.Trenul Mogoșoaia-București, operațional din 15 iulie

Începând cu data de 15 iulie, circulă 66 de trenuri București Nord-Parc Mogoșoaia și retur, făcând astfel din comuna ilfoveană cea mai bine conectată localitate de București, alături de Otopeni.

Celor 56 de trenuri ale CFR Călători care opresc la Parc Mogoșoaia, noua stație feroviară construită de Primăria din localitate, li se adaugă alte 10 operate de Transferoviar Călători. Astfel, totalul garniturilor care opresc aici se ridică la 66 (33 de perechi). Practic, toate trenurile care fac legătura între Gara de Nord și Aeroportul Henri Coandă din timpul zilei au opriri și la Parc Mogoșoaia. Acestora li se adaugă garniturile care circulă pe Magistrala 700, între București și Urziceni – Slobozia Veche. Cele mai multe garnituri sunt formate din automotoare Siemens Desiro, cunoscute ca Săgeți Albastre.

Trenurile opresc la PO Parc Mogoșoaia în intervalul orar 5,20-23,10 (pe sensul dinspre București), respectiv 5,45-23,26 (sensul spre București Nord).

Ultimele Articole