joi, iunie 1, 2023
spot_img

Trenul metropolitan al TPBI, premiat de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană

Trenul metropolitan al TPBI, aflat în stadiul de proiect, a fost premiat de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană.

Proiectul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov (TPBI) a fost premiat marți, la ediția a 11-a a Conferinței “Cities of Tomorrow”, dedicate dezvoltării sustenabile a orașelor și regiunilor din România.

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană a selectat inițial două proiecte ale TPBI, între primele zece, din totalul celor 55 înscrise pe trei categorii: administrație publică, societate civilă și mediul de afaceri. Cel de-al doilea proiect al TPBI care a facut parte din cele zece pre-selectate a fost „Sistem ITS integrat Smart & Green Mobility pentru regiunea București-Ilfov”.

Din fiecare categorie au fost preselectate câte trei proiecte, iar juriul a luat decizia definitivă, alegând câte un proiect pe fiecare categorie, după ce autorii lor le-au prezentat în fața publicului, a anunțat TPBI printr-un comunicat de presă.

TPBI este implicată în pregătirea și derularea a peste 20 de proiecte cu finanțare locală, națională sau europeană, care vizează îmbunătățirea mobilității în regiunea București-Ilfov, unele dintre acestea fiind derulate de membrii Asociației, respectiv Primăria Municipiului București, Consiliul Județean Ilfov și/sau de cele 40 de unități administrativ-teritoriale din județ.Trenul metropolitan al TPBI va deveni operațional la finalul anului

Primele tronsoane din trenul metropolitan București vor deveni operaționale la finele acestui an, odată cu intrarea în vigoare a Mersului Trenurilor 2023-2024.

CITEȘTE și FOTO-VIDEO Se lucrează la racordul CFR Dragonul Roșu, vital pentru trenul metropolitan

Acestea ar trebui să fie Gara de Nord-Gara de Vest, Gara de Nord-Gara Băneasa-Gara Obor, Gara Obor-Gara Băneasa-Gara de Vest și Gara de Nord-Scroviștea. La finele anului trecut, Iosif Szentes, coordonatorul proiectului din cadrul TPBI, spunea că primele trenuri, pe rutele București Nord-Scroviștea și București Nord-București Obor, ar urma să circule la finalul lui 2023, așa cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar.

Ultimele Articole