spot_img
vineri, decembrie 2, 2022
spot_img

Trenul lui Kim Jong Un a fost văzut într-o stațiune balneară din Coreea de Nord

Trenul lui Kim Jong Un a fost observat în portul Wonsan, pe coasta de est a Coreei de Nord, unde se află o staţiune balneară, potrivit unor imagini satelitare.

Trenul lui Kim Jong Un

Potrivit programului ”38 North” care supraveghează activităţile Coreei de Nord, acest tren a staţionat în perioada 21-23 aprilie într-o gară de la Wonsan rezervată lui Kim Jong Un şi membrilor familiei sale.

”Prezenţa acestui tren nu dovedeşte că liderul s-a dus acolo şi nici nu arată ceva despre starea sănătăţii sale, însă dă greutate unor informaţii potrivit cărora Kim se află într-o zonă rezervată elitei pe coasta de est a ţării”, scrie 38 North. Mai multe publicaţii americane şi sud-coreene au dezvăluit marţi că Kim Jong Un se află într-o stare gravă, în urma unei operaţii cardiovasculare, informaţii puse la îndoială în cercurile oficiale de la Beijing şi Seul. Presa nord-coreeană a păstrat tăcerea asupra acestui subiect.

China a trimis o echipă în Coreea de Nord

Trei surse informate au declarat pentru Reuters că China a trimis în Coreea de Nord o echipă de oficiali însărcinaţi să consilieze cu privire la Kim Jong Un, inclusiv experţi medicali.

Presa oficială de la Phenian a scris ultima oară despre deplasările lui Kim Jong Un pe 11 aprilie. Ea nu a scris despre prezenţa sa la ceremoniile organizate la 15 aprilie cu ocazia marcării a 108 ani de la naşterea lui Kim Il Sung, fondatorul regimului şi bunicul acestuia, ceea ce alimentează speculaţiile.

Kim Jong Un, al treilea conducător ereditar al Nordului, ajuns la putere în urma morţii tatălui său, în 2011, nu are un succesor clar, într-o ţară dotată cu arma nucleară, care ar putea reprezenta un risc internaţional major. Un site de la Seul, Daily NK, specializat în Coreea de Nord, a dezvăluit luni, citând o sursă anonimă, că Kim Jong Un a fost supus unei operaţii într-o staţiune din Hyangsan, la nord de Phenian, relatează News.ro.

Trenul lui Kim Jong Un, la Wonsan. Dictatorul ar putea fi acolo

Potrivit site-ului, Kim s-ar afla în convalescenţă în urma unei operaţii cardiovasculare, efectuată la 12 aprilie. Publicaţii sud-coreene care citează surse anonime au scris săptămâna aceasta că Kim Jong Un s-ar putea afla la Wonsan.

Agenţia sud-coreeană de presă Newsis a dezvăluit vineri, citând surse din cadrul serviciilor de informaţii, că un tren special folosit de Kim Jong Un a fost văzut la Wonsan, iar avionul privat al dictatorului a rămas la Phenian. Potrivit Newsis, Kim Jong Un s-ar putea izola din cauza pandemiei de coronavirus.

Ultimele Articole