spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

VIDEO Trenul Intercity din Ucraina pleacă la timp. Cele ale CFR Călători au întârziere

Chiar și în condițiile în care țara vecină este sub asaltul armatei lui Vladimir Putin, trenul Intercity din Ucraina pleacă la timp în cursă.

”Trenul Intercity din Harkov pleacă la timp. Da, de data aceasta îl tractăm cu o locomotivă diesel. Facem tot posibilul și chiar un pic mai mult pentru a continua să circulăm conform programului”, a scris pe contul său de Twitter Alexandr Kamîșin, directorul general al companiei de căi ferate ucrainene de stat Ukralizniția. Postarea este însoțită de haștag-ul #KeepRunningOnSchedule și are atașată o filmare cu plecarea trenului menționat din gara Harkov, pe care v-o prezentăm și noi alăturat.

Trenul Intercity din Ucraina, punctual în condiții de război. Trenul București-Baia Mare pleacă întârziat din start

În România nu e niciun război și, cu toate acestea, trenurile pleacă nu de puține ori întârziate încă din stația de formare. Un exemplu în acest sens îl reprezintă trenul IR 1641 București Nord-Baia Mare. Marți seara, el a plecat din Gara de Nord din Capitală cu o întârziere de trei minute, însă, după cum ne-au declarat cei care călătoresc frecvent pe această rută, au fost întârzieri și de 10-15 minute la plecare.

Și nu este singura rută unde se întâmplă acest lucru. Iar Traian Preoteasa, directorul general al CFR Călători, sau ministrul Sorin Grindeanu nu postează niciun mesaj în acest sens pe Twitter sau pe Facebook. Rămâne de văzut cum vor circula noile trenuri Intercity de la CFR Călători începând cu jumătatea lunii decembrie. Slava Ucraina!

Ultimele Articole