spot_img
duminică, februarie 5, 2023
spot_img

VIDEO S-a lansat o monedă cu trenul Hogwarts Express al lui Harry Potter

Monetăria Regală Britanică (Royal Mint) a lansat o monedă de 50 de pence pe care apare trenul Hogwarts Express, din celebra serie ”Harry Potter” creată de J.K. Rowling.

Moneda de colecţie Hogwarts Express este, de asemenea, ultima monedă de 50 de pence pe reversul căreia apare portretul Reginei Elisabeta a II-a, care a încetat din viaţă în luna septembrie, relatează Agerpres.

Potrivit Royal Mint, autoritatea britanică responsabilă de baterea monedelor şi de tipărirea bancnotelor, moneda face parte dintr-o colecţie emisă pentru a celebra cea de-a 25-a aniversare a cărţii ”Harry Potter şi piatra filosofală”, primul volum al aventurilor cu succes fenomenal din lumea fantastică cu vrăjitori creată de autoarea J.K. Rowling, publicat în 1997 de Bloomsbury Publishing.

Trenul Hogwarts Express, prezent în toate cărțile cu Harry Potter

Seria include patru piese, printre care figurează un portret al celebrului vrăjitor cu ochelari Harry Potter, trenul Hogwarts Express, profesorul Albus Dumbledore şi şcoala de vrăjitorie Hogwarts.

Piesele din această colecţie includ, de asemenea, două monede cu portretul Reginei Elisabeta a II-a şi alte două cu portretul oficial al Regelui Charles al III-lea, potrivit unui comunicat al Royal Mint. Lansată în 1997, seria de cărţi în şapte volume prezintă aventurile unui tânăr vrăjitor pe nume Harry Potter de la şcoala de vrăjitorie Hogwarts şi lupta lui împotriva lordului Voldemort, un vrăjitor întunecat, aflat în căutarea nemuririi.

Ultimele Articole