duminică, mai 28, 2023
spot_img

Ceferiștii, revoltați că trenul de test la aeroport a fost unul privat. Octavian Udriște: ”O rușine națională”

Toată suflarea ceferiștilor s-a revoltat atunci când a văzut știrea, dată ieri în exclusivitate de Club Feroviar, potrivit căreia trenul de test la aeroport nu a aparținut operatorului feroviar de stat CFR Călători, ci a fost unul privat. ”O rușine națională”, spune Octavian Udriște, președintele onorific al Club Feroviar.

Adrian Bărbulescu

trenul de test la aeroport

Duminică dimineață a ajuns la stația Aeroport Henri Coandă, din dreptul Terminalului Sosiri, primul tren de test pe noua conexiune feroviară, așa cum a anunțat în exclusivitate Club Feroviar.

Toată lumea se aștepta ca, la un astfel de moment, să vedem un automotor Siemens Desiro (cunoscute sub numele de ”Săgeata Albastră”) al CFR Călători, cumpărat de operatorul de stat în urmă cu 17 ani. Ei bine, nu. Trenul, un automotor fabricat în anii 60, aparținea unui operator privat – Transferoviar Călători din Cluj-Napoca.

”Au răspuns mai prompt la solicitarea noastră decât cei de la CFR Călători”, a declarat duminică pentru Club Feroviar inginerul Liviu Trenchea, șeful șantierului de la Otopeni al Arcada Company, firma gălățeană care construiește noua legătură feroviară. Mai pe românește, oficialii CFR Călători au spus că solicitarea a fost prea din scurt și că au nevoie de mai multe zile, pentru aprobări.

Trenul de test la aeroport. Indignarea ceferiștilor

trenul de test la aeroport Octavian Udriște împlinește 85 de ani trenul lui Ceaușescu 40 de ani de metrou biletul unic în BucureștiAcest lucru i-a enervat la maximum pe ceferiștii care urmăresc pagina Club Feroviar și care au postat sute de comentarii critice pe Facebook.

Indignat este și Octavian Udriște, președintele onorific al Club Feroviar. ”E o rușine națională! În ce țară trăim? Ei (cei de la CFR Călători – n.red.) nu știau că se lucrează la linie și că urmează să fie dată în funcțiune? Nu puteau să anticipeze și să obțină din timp toate aprobările?”, s-a întrebat retoric și vizibil enervat Octavian Udriște.

CFR Călători ar fi putut trimite o ”Săgeată” la Aeroportul Otopeni. Nu a făcut acest lucru, din păcate. Au făcut-o cei de la Transferoviar Călători. Și asta pentru că orice operator de transport feroviar de călători și-ar fi dorit să se laude că a pus în mișcare prima garnitură pe noua conexiune feroviară. Se vede treaba că nu și Dan Costescu, actualul director general al CFR Călători.

Automotoare ale statului român, sechestrate la Remarul 16 Februarie

Și, pentru aducere aminte, mai multe automotoare Siemens Desiro al CFR Călători sunt sechestrate la propriu în curtea Remarul 16 Februarie, companie deținută de omul de afaceri Călin Mitică, patronul Transferoviar Călători.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, și directorul general al CFR Călători, Dan Costescu, au vizitat în februarie societatea de material rulant, dar nu au scos nicio vorbă despre automotoarele sechestrate.

Ultimele Articole