duminică, iulie 14, 2024
spot_img

Constantin Axinia: trenul de Otopeni va fi gata cu o săptămână înainte de Euro 2020

Trenul de Otopeni va fi funcțional cu o săptămână înaintea Campionatului European de Fotbal Euro 2020, spune directorul general al CFR SA, Constantin Axinia.

Trenul de Otopeni rezilierea contractului Constantin Axinia la CFR

”(…) Am ferma convingere că obiectivul va fi realizat cu o săptămână înainte de începerea Campionatului European de Fotbal, pentru ca să facem şi testele necesare de circulaţie”, a declarat marți Axinia la Radio România Actualități.

Potrivit directorului general al CFR SA, au fost probleme la acest proiect, în special în relația cu alte instituții ale statului: ”Probleme deosebite au fost, în primul rând, în a obține toate avizele și autorizațiile de care avem nevoie pentru începerea construcției şi mulțumim, cu această ocazie, tuturor instituţiilor care ne-au ajutat şi ne-au ajutat, şi am putut să demarăm într-un timp cât mai util, chiar efectiv începerea lucrărilor. Deşi, eu vă spun sincer, au mai fost probleme cu instituțiile statului care au mai cerut avize şi peste avize, dar cu toate acestea am trecut și am reușit să le obținem”.

Undă verde pentru trenul de Otopeni

Lucrările preliminare pentru construcția noii legături feroviare au început luni, după ce pe 20 august fusese emisă autorizația de construcție.

Contractul pentru construcția celor 3 km de cale ferată nouă între Halta Odăile și Terminalul Sosiri al Aeroportului Henri Coandă, în valoare de 398 milioane de lei, a fost semnat pe 21 iunie. Punctul forte al proiectului îl reprezintă viaductul de acces spre terminalul T1 al Aeroportului, cu supratraversarea DN1, care are o lungime totală de 1.521 m și va fi realizat din 42 de pile și o culee, care vor fi fundate indirect pe piloți forați de diametru mare D=1,5 m, cu lungimea de 30 m.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole