spot_img
marți, mai 24, 2022
spot_img

Ionuț Stroe îl contrazice pe Gică Popescu în legătură cu trenul de Otopeni

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuț Stroe, îl contrazice pe Gică Popescu, consilierul premierului pentru Euro 2020, în legătură cu trenul de Otopeni. În vreme ce Popescu a avansat data de 15 iunie pentru punerea în funcțiune, termenul dat de Stroe este 26 august.

„Azi am efectuat împreună cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi cu Gică Popescu o vizită la Aeroportul Aurel Vlaicu şi la linia de cale ferată care va lega Gara de Nord de Aeroportul ‘Henri Coandă’. La Băneasa totul este în ordine, se lucrează, dar impresionantă este calea ferată. Mai mult decât prilejul unei foarte bune organizări, mă impresionează utilitatea ei generală ulterioară. Pentru că în sfârşit investiţia asta va aduce Bucureştiul în secolul XXI. Să legi aeroportul de gară este, din punctul meu de vedere, un semn de normalitate socială europeană, atât de utilă, de necesară. La sfârşitul lunii august ar urma să fie finalizată, pe 26 august mai exact”, a declarat Stroe pentru Agerpres.

Gică Popescu a anunțat recent că linia ferată va fi gata pe 15 iunie și a pus și un pariu în acest sens.

Stroe nu știe cât va dura călătoria cu trenul de Otopeni

El a precizat că linia de tren va putea fi folosită ulterior desfăşurării EURO 2020 de către persoanele care locuiesc în localităţile din Nordul Capitalei şi care vor avea posibilitatea să ajungă în Capitală cu trenul în doar 10 minute.

„Pentru mine, ca român, este un lucru cu care mă mândresc, este necesară perioadei de după EURO 2020. Le mulţumesc ministrului Lucian Bode şi premierului Ludovic Orban pentru că, iată, sportul este un prilej de mari investiţii în România. Şi lucrul ăsta trebuie permanentizat, nu neapărat că organizăm EURO 2020, să facem şi fără să fim condiţionaţi de angajamentele internaţionale pe care le avem. Lucrarea este spectaculoasă, un tren suspendat traversează toate construcţiile şi ajunge la terminalul Sosiri. Eu cred că la fel de utilă va fi şi pentru cei care vin din zona de Nord, din Ploieşti, Corbeanca, Mogoşoaia, pentru că îşi vor putea lăsa maşinile acolo şi să ajungă în 10 minute cu trenul de la Otopeni la Gara de Nord, folosind staţia de lângă patinoar. Va fi interesant”, a mai spus Ionuţ Stroe.

Ministrul Sportului se dovedește a nu fi informat, pentru că trenul nu va face 10 minute de la aeroport la Gara de Nord, ci undeva la 20-25 de minute.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, şi consilierul onorific al premierului pentru organizarea EURO 2020, fostul fotbalist Gheorghe Popescu, au vizitat miercuri lucrările de modernizare la Aeroportul Aurel Vlaicu şi de construcţie a căii ferate care va lega Gara de Nord de Aeroportul Internaţional ”Henri Coandă”. Aceste două obiective fac parte dintre angajamentele României pentru organizarea unor meciuri de la EURO 2020.

Ultimele Articole