sâmbătă, decembrie 2, 2023
spot_img

Trenul de epocă Moldovița va circula pe Valea Jiului cu denumirea Defileu Express

Trenul de epocă Moldovița, aflat în proprietatea Societății Feroviare de Tursim, va circula în weekend pe Valea Jiului Jiului cu denumirea Defileu Express.

Împlinirea a 75 de ani de la darea în folosință a celor 31 de kilometri de cale ferata ce străbat Defileul Jiului, lucrare realizată în 24 de ani, va fi sărbătorită în weekend, informează site-ul local Gorj Online. Cu aceasta ocazie, în weekend, ruta feroviară dintre Petroșani și Târgu Jiu, secția de circulație 202, pe Defileul Jiului, va fi traversată de Trenul Moldovița, care va purta cu acet prilej numele Defileu Expres.

Momentul va fi marcat și de un concurs de fotografie, de expoziții foto, vizionări de filme, acțiunile având loc atât în Petroșani, cât și în Târgu Jiu. Toate sunt organizate de CAR CFR Petroșani în colaborare cu Asociația Cultul Eroilor Filiala Hunedoara, Asociația Umanitară Kandila și Urban Lab.

Cei 31 km de cale ferată dintre Livezeni și Bumbești includ 39 de tuneluri săpate în munte, opt poduri mari, 100 de podețe și 2.500 m de ziduri de sprijin.

Trenul de epocă Moldovița, format din patru vagoane construite în Austria

Trenul Moldovița datează din perioada de început a Căilor Ferate Române și este format din patru vagoane, construite între anii 1885–1890 la Fabrica de Vagoane Simmering, din Austria.

Trenul Moldovița este proprietatea SFT – CFR SA și a participat la cele mai importante manifestări ale Căilor Ferate Române.

Ultimele Articole