miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

Trenul Dacia București-Viena circulă pe o rută ocolitoare, după deraierea din Ungaria

Deraierea din Ungaria de duminică a unui tren de marfă continuă să perturbe circulația trenurilor internaționale operate de CFR Călători.

”CFR Călători informează că urmare a deraierii de duminică, 9 iulie 2023, a unui tren de marfă pe calea ferată din Ungaria, circulația feroviară în zona afectată este în continuare închisă. Astfel, pentru asigurarea legăturii feroviare între București Nord – Viena, în data de 11/12 iulie 2023, în locul trenurilor IR 346 București Nord – Viena Hbf și IR 404 Cluj Napoca – Biharkeresztes, va circula pe rută deviată trenul IR 12344 București Nord – Brașov – Sighișoara – Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor – Biharkeresztes – Budapesta Keleti – Viena Hbf”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul operatorului feroviar de stat. Ocolul implică și schimbarea locomotivei, din tracțiune electrică în diesel pe ruta Cluj Napoca-Oradea-Episcopia Bihor, care nu este electrificată.

De asemenea, CFR Călători a precizat că până la restabilirea circulației feroviare din Ungaria, în condiții normale, trenurile internaționale spre/dinspre Budapesta vor înregistra întârzieri, cu posibilitatea ca anumite trenuri să circule pe rute deviate atât în Ungaria, cât și în România. Totodată, pentru celelalte trenuri internaționale, administrația feroviară ungară MAV Start va asigura între anumite stații de cale ferată, transbordarea pasagerilor cu mijloace auto.

Pasagerii care au bilete la trenurile afectate pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (pentru distanța neefectuată). Detalii privind condițiile de restituire pot fi accesate pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/ Renunțarea la călătorie și la secțiunea Trafic internațional/ Informații de călătorie în trafic internațional.

Deraierea din Ungaria a dat peste cap circulația feroviară

Așa cum a relatat Club Feroviar, mai multe vagoane ale unui tren de marfă au deraiat duminică între Tiszatenyő și Mezőtúr.

Poliția din Jász-Nagykun-Szolnok a comunicat că șase vagoane ale trenului de marfă cu 12 vagoane au deraiat la Kétpo duminică, în jurul orei 12:30, dintr-un motiv necunoscut. Accidentul s-a petrecut la o trecere de cale ferată. Două dintre vagoanele răsturnate transportau insecticid lichid, care este considerat o substanță periculoasă pentru mediu.

Ultimele Articole