spot_img
vineri, decembrie 3, 2021
spot_img

FOTO Condiții mizere în trenul Chișinău-Sankt Petersburg. Lenjerie de pat murdară

Cei care călătoresc cu trenul Chișinău-Sankt Petersburg se declară nemulțumiți de calitatea serviciilor de la vagoanele de dormit și cușetă.

trenul Chișinău-Sankt Petersburg

Mai multe persoane care au călătorit, la începutul lui august, cu acest tren se plâng că au primit la îmbarcare lenjerie de pat murdară, șifonată, dar frumos împachetată în plastic, relatează Jurnal.md.

„Când le-am deschis, m-a apucat groaza, parcă nici nu au fost spălate, de o culoare gri și șifonate. În plus, însoțitorii de tren erau foarte agresivi, fără uniformă, foloseau un limbaj licențios. Costul unui bilet în vagon de dormit este de 1.595 de lei (echivalentul a 386 de lei românești – n.red.), însă calitatea serviciilor lasă de dorit”, se menționează în scrisoarea unor pasageri.

CFM promite cearșafuri noi în trenul Chișinău-Sankt Petersburg

Pe 19 august, Jurnal de Chișinău a trimis o solicitare de informație către Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova”, anexând fotografiile și solicitând un comentariu despre cazul semnalat. Reacția întreprinderii s-a lăsat așteptată mai bine de o lună de zile.

„Pentru deservirea de calitate a călătorilor, în prezent, se întreprind măsurile cuvenite pentru ameliorarea situației. Se procură lenjerie de pat nouă. Se aleg agenți economici care se vor ocupa cu spălarea albiturilor. Avem deja răspunsuri pozitive la acest subiect”, se menționează în răspunsul CFM, dat pe 30 septembrie.

„La volante se efectuează lecții cu echipele de însoțitori de vagoane, cu scopul de a dezvolta interesul angajaților față de serviciu și pentru îndeplinirea acestuia în conformitate cu instrucțiunile de serviciu”, se arată în răspunsul semnat de Ivan Dragni, prim-vicedirector pentru planificare strategică la ÎS „Calea Ferată din Moldova”.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole