spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

GALERIE FOTO E oficial! Durata călătoriei cu trenul București-Suceava se reduce la cinci ore și jumătate

Începând cu noul Mers al Trenurilor, timpul de circulație cu trenul București-Suceava (447 km) se va reduce la 5 ore și 30 de minute, a anunțat marți, oficial, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA. După mulți ani de introducere a unor restricții de viteză, s-a prelungit durata călătoriei de la București la Suceava, care a ajuns în prezent la șase ore și jumătate.

 

Personalul feroviar al CFR SA a ridicat până în prezent peste 90% din numărul total al restricțiilor de viteză existente pe Magistrala 500 București – Suceava, iar până la sfârșitul lunii acestea vor fi eliminate în totalitate.

Durata călătoriei cu trenul București-Suceava ar putea scădea la cinci ore

”Menționăm faptul că restricțiile de viteză au fost ridicate prin efortul depus de angajați specializați din cadrul regionalelor București, Brașov, Iași și Constanța care au finalizat deja lucrările de reparații, la această oră fiind în desfășurare lucrările pentru ridicarea ultimelor restricții de viteză de pe raza Regionalei CF Galați. Precizăm totodată că, în măsura eliminării și a ultimelor limitări de viteză, timpii de circulație vor fi reduși la 5 ore”, se arată în comunicatul dat publicității de CFR SA, care confirmă ceea ce a anunțat anterior Club Feroviar.

CFR SA, administratorul infrastructurii feroviare, a informat și operatorii de transport de călători și de marfă că timpii de mers între București și Suceava se vor reduce cu o oră în noul Mers de Tren și pot transmite deja solicitări de modificare a traselor și a numărului de trenuri pentru relația București Nord – Suceava, conform noului program de circulație.

Se pregătesc și alte magistrale

Compania de infrastructură a precizat că analizează modificarea timpilor de mers și pe alte magistrale feroviare.

“Reducerea duratei de călătorie între București și Suceava este unul dintre obiectivele propuse și atinse pentru noul Mers de Tren, însă ridicarea restricțiilor de viteză și pe celelalte regionale ne va permite să luăm în calcul noi timpi de circulație și pe alte rute feroviare de interes atât pentru călători, dar și pentru operatorii de transport de marfă,”, a declarat Constantin Axinia, directorul general al CFR SA.

Compania menționează faptul că lucrările de reparații pentru ridicarea restricțiilor de viteză care au mai rămas de executat se desfășoară în paralel cu asigurarea condiţiilor optime de trafic, astfel încât graficul de circulației al trenurilor care tranzitează zonele de lucru să nu fie afectat.

Ultimele Articole