spot_img
marți, decembrie 7, 2021
spot_img

DOCUMENT Călătoria cu trenul București-Suceava, mai scurtă cu o oră de la începutul lui octombrie

Călătoria cu trenul București-Suceava va fi mai scurtă cu o oră începând din prima parte a lunii octombrie, după cum reiese dintr-un document obținut în exclusivitate de Club Feroviar. Ulterior, distanța dintre cele două orașe va fi străbătută în doar cinci ore.

Adrian Bărbulescu

Propunerea de trasă întocmită de CFR SA indică o durată a călătoriei pe ruta București Nord – Suceava Burdujeni de cinci ore și 30 de minute pentru trenul InterRegio 1755, care va pleca din Gara de Nord la ora 17,00 și va sosi la destinație la 22,30, după ce va străbate ce 447 km.

În prezent, același tren pleacă din București Nord tot la 17,00, dar la Suceava ajunge la 23,24, după șase ore și 24 de minute (cel mai rapid tren de-a lungul zilei). ”Vom introduce un tren de probă pe ruta București – Suceava, pentru a vedea cum se circulă cu viteză sporită. Apoi, din prima parte a lunii octombrie vom modifica mersul tuturor trenurilor de pe Magistrala 500, în sensul scărtării timpilor de parcurs”, au declarat pentru Club Feroviar surse din conducerea CFR Călători.

De la jumătatea lui octombrie, trenul București-Suceava va fi și mai rapid

Reducerea timpilor de parcurs este posibilă ca urmare a finalizării unor lucrări pentru ridicarea restricțiilor de viteză din anumite zone. Încă mai sunt șantiere deschise la Gugești, Buzău, Cotești și Râmnicu Sărat. După finalizarea lucrărilor și pe aceste șantiere timpul de mers București – Suceava va fi de numai cinci ore. Termenul estimat pentru reducerea duratei călătoriei la cinci ore este 15 octombrie, iar noul mers al trenurilor, care va intra în vigoare la mijlocul lunii decembrie, va ”oficializa” acest lucru.

Cu mașina, durata voiajului este mult mai mare, de 7 ore și 34 de minute, pentru cei 434 km, cât este distanța pe șosea, potrivit unei simulări făcute de Club Feroviar pe site-ul de specialitate viamichelin.com.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole