Trenitalia si Emirates au semnat un acord de parteneriat

Operatorul national de transport feroviar de pasageri Trenitalia si compania de transport aerian Emirates au semnat un acord code-sharing ce permite clientilor Emirates sa viziteze cateva din cele mai pitoresti regiuni ale Italiei, folosind un singur bilet de calatorie.

Astfel, clientii Emirates vor putea urca direct la bordul oricarui tren operat de Trenitalia, fara a mai fi nevoie schimbarea tichetului de imbarcare cu un tichet de calatorie obisnuit.

In plus, prin acordul semnat, aceste regiuni din Italia vor fi direct conectate la reteaua operata de catre Emirates, ”imbunatatind semnificativ turismul in Italia”, a explicat Hubert Frach, Vicepresedinte executiv Emirates, responsabil de operatiunile comerciale desfasurate de companie in zona de vest.

In opinia lui Gianpiero Strisciuglio, Directorul diviziei Trenitalia pentru transport de lung parcurs, acordul reprezinta ”un pas fundamental” catre o mai buna integrare intre transportul feroviar si cel aerian.

Anual, Emirates transporta 1,6 milioane de pasageri catre si dinspre cele patru orase italiene unde opereaza zboruri: Bologna, Milano, Roma si Venetia. Astfel,  27 de gari, din cele patru regiuni vor fi acum integrate in reteaua globala a Emirates.

Calatoria in regim code-sharing va putea fi rezervata prin website-ul companiei Emirates.