spot_img
vineri, ianuarie 28, 2022
spot_img

Trenitalia organizeaza licitatie de 1,6 miliarde euro pentru achizitionarea a 135 trenuri diesel

După încercarea, fără succes, de anul trecut ce presupunea achiziționarea unui număr de până la 500 trenuri diesel și electrice, operatorul italian de transport feroviar, Trenitalia, a lansat o nouă licitație pentru livrarea a 135 de trenuri diesel-electrice destinate transportului de pasageri. Valoarea acestei proceduri se ridică la 1,6 miliarde euro și include, pe lângă achiziționarea propriu-zisă și mentenanța trenurilor pe o durată de 15 ani.

Barbara Morgante, directorul executiv al Trenitalia, a anunțat publicarea noii licitații, trenurile urmând a fi utilizate pe liniile ne-electrificate din diferite regiuni de pe teritoriul italian. Opțional, trenurile ar putea fi echipate cu ERTMS. Ofertele de participate trebuie trimise către Trenitalia până la data de 5 iulie 2017.

Contractul-cadru va fi valabil patru ani, cu opțiunea de a-l extinde pe încă doi ani. Trenitalia anunță că va achiziționa un total de 70 de trenuri, din care 30 vor fi comandate în momentul semnării acordului-cadru.

Printre regiunile care ar putea beneficia de introducerea noilor trenuri se numără Sicilia, Toscana și Sardinia. Proiectul include și reînnoirea contractului de serviciu-public cu Trenitalia în aceste regiuni.

În Sicilia, aproximativ 42% din rețeaua de cale ferată este ne-electrificată, în Toscana aproximativ o treime din rețea este de asemenea ne-electrificată în timp ce în Sardinia toată lungimea rețelei de cale ferată este ne-electrificată.

Ultimele Articole