spot_img
sâmbătă, februarie 4, 2023
spot_img

Trenitalia ar putea acorda Pesa un contract direct

ATR_220_1Reprezentantii Pesa Bydgoszcz ne-au declarat ca in perioada urmatoare s-ar putea desfasura negocieri pentru atribuirea directa a unor contracte privind livrarea de noi trenuri catre Trenitalia. In prezent, un nou automotor diesel ATR 220 se afla in faza de finalizare in cadrul fabricii Pesa Bydgoszcz. Operatorul italian a exercitat inca o comanda de 4 vehicule, aceasta fiind stipulata in contractul original semnat intre cele doua companii.
„In perioada urmatoare vor avea loc negocieri pentru furnizarea directa a materialului rulant catre Trenitalia. Speram ca aceasta negociere sa fie realizata pentru a puta livra noi trenuri catre piata din Italia. In prezent in fabrica din Bydgoszcz se afla un nou ATR 220 in productie si este in stadiul final”, ne-a declarat Liviu Pecican, director de marketing pentru Piata de Vest.
De asemenea, Provincia Catania, Italia, este interesata sa achizitioneze in mod direct 4 trenuri, in cadrul acordului dintre Trenitalia si Pesa.
La finele lui 2013, Pesa si Trenitalia au semnat contractul pentru livrarea a 40 de trenuri, cu o optiune de 20 de trenuri, in total fiind 60 de vehicule. Valoarea contractului a fost de 139,6 milioane de euro.
In prezent, in Italia exista 41 de trenuri ATR 220 din care 27 sunt operate de South East Railways, 12 trenuri de Emilia Romagna Railways si 2 trenuri de North Milan Railways.

Ultimele Articole