joi, iunie 27, 2024
spot_img

Trenitalia a lansat o licitatie de 4,5 miliarde de euro

TrenitaliaTrenitalia a lansat o licitație, în valoare de aproximativ 4,5 miliarde de euro, pentru incheierea unui acord-cadru in vederea achizitionarii unui numar de până la 500 de trenuri electrice și diesel.
Prima comanda din acest acord-cadru este pentru trenurile care urmează să fie utilizate în regiunea Emilia Romagna, așa cum este stipulat în licitatia atribuita in 2015 catre Trenitalia și Emilia Romagna Passenger Transport (TPER).
In 2015 Trenitalia a inregistrat un număr tot mai mare de călători (+ 1,5%), alaturi de punctualitate, regularitate și confort. Punctualitatea s-a îmbunătățit cu 3%, comparativ cu 2014, ajungând la un procent de 89,2% din trenuri care au sosit la timp sau în decurs de cinci minute.
Pana in prezent Trenitalia a reînnoit contractul de serviciu public în nouă regiuni și două provincii autonome. Investițiile în trenuri noi sunt destinate să reducă vârsta medie a trenurilor (majoritatea avand in prezent o vechime de 21 de ani) și asigurarea unei calități mai bune a serviciului de transport feroviar.
Din anul 2009 Trenitalia a investit 3,5 miliarde de euro în auto-finanțare pentru achiziționarea de 571 de locomotive, 63 trenuri Vivalto si 204 trenuri Menuet.
Pana in 2018 vor fi livrate 29 de locomotive, 122 vagoane și alte 134 trenuri Vivalto pe langa trenurile Swing, Jazz și Flirt.
Rete Ferroviaria Italiana este de asemenea implicata in proiecte menite să îmbunătățească integrarea transportului feroviar cu alte moduri de transport, precum si pentru a oferi tuturor călătorilor o mai mare accesibilitate in statiile de cale ferata. Rete Ferroviaria Italiana are in obiectiv proiecte care implică o rețea de 500 de stații ale rețelei naționale.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole