luni, aprilie 15, 2024
spot_img

Tren TFG cu pantograful rupt. Deranjament major, două trenuri de călători oprite

Din cauza unui tren TFG cu pantograful rupt circulația feroviară pe secția 202 este blocată sâmbătă seara, iar două garnituri ale SNTFC CFR Călători sunt oprite pe traseu.

UPDATE. Circulația trenurilor a fost reluată în condiții normale de trafic, la ora 19.45, între stațiile Banu Mare și Crivadia, pe firul II. Cele două trenuri de călători, care au staționat temporar în gările Bănița (IR 1823) și Pui ( R 2710) au fost reînscrise în circulație. CFR SA le mulțumește călătorilor pentru înțelegere și îi asigură că toate intervențiile desfășurate la fața locului au avut drept scop redeschiderea circulației în condiții normale de trafic.

Purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, Oana Brânzan, a anunțat că traficul feroviar de călători este întrerupt pe relația Baru Mare – Crivadia, din cauza unui tren privat de marfă care, la intrarea în stația Baru Mare, și-a rupt pantograful și a provocat un deranjament major la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact, pe ambele fire de circulație, între cele două stații. Trenul aparține Transferoviar Grup.

Personalul feroviar al SRCF Timișoara este deja prezent pe teren, unde intervine cu drezina pantograf pentru înlocuirea componentelor avariate, inclusiv a liniei de contact.

Tren TFG cu pantograful rupt. Intervenția va dura aproape trei ore

La această oră, trenurile IR 1823, care circulă în relația București – Arad, și R 2710, care circulă pe relația Simeria – Petroșani, au fost oprite temporar în gările Bănița și Pui, pentru a se asigura accesul drezinei pantograf.

Pentru remedierea deranjamentului major provocat de trenul privat de marfă, intervențiile sunt estimate la aproximativ 160 de minute, a precizat Oana Brânzan. În acest context, operatorul național de transport feroviar de călători – CFR Călători – a fost anunțat că se poate asigura continuitate în circulația trenurilor doar dacă trimite o locomotivă diesel pentru dublarea garniturilor, pe relația respectivă.

”Transmitem scuze călătorilor aflați în trenurile staționate și îi asigurăm că personalul de intervenție al SRCF Timișoara va depune toate eforturile necesare pentru a remedia acest deranjament cât mai curând posibil”, se mai arată în comunicatul CNCF CFR SA.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole