spot_img
sâmbătă, mai 28, 2022
spot_img

VIDEO Autoritățile sanitare din Franța pregătesc un tren sanitar pentru coronavirus

Autoritățile sanitare din Franța pregătesc un tren sanitar pentru coronavirus, garnitură destinată transportului bolnavilor infectați cu Covid-19.

tren sanitar pentru coronavirus

Până acum, transportul celor infectați s-a făcut cu avionul, însă un alt mod de transport este pregătit dacă va fi nevoie – un TGV. Trenul staționează în prezent în regiunea pariziană și poate porni în orice moment.

A fost făcut chiar și un exercițiu, fix cu un an de zile în urmă, pe 21 martie 2019, în cadrul simulării unui atentat. Profesorul Pierre Carli, directorul Samu (sistemul medical de urgență) din Paris, explică utilitatea TGV-ului sanitar: ”Ceea ce facem noi aici este să validăm un concept”.

Din tren de mare viteză, în tren sanitar pentru coronavirus

Scopul este de a transforma un tren care de regulă transportă pasageri într-un tren care transportă bolnavi. ”Acesta le va pemite să alba acces, din centrul unui oraș în centrul altuia, la spitalele specializate”, detaliază profesorul Carli. Acest lucru va permite ”o deplasare inter-regiuni”, dar și ”inter-zone de apărare”.

În interiorul trenului, deasupra scaunelor sunt fixate tărgi, iar vagonul bar este transformat în spațiu medical. Este o garnitură TGV care nu a fost modificată, cu vagoane etajate, care permite transportul a sute de persoane.

Până în momentul de față, acest tren nu a fost utilizat, dar echipele SNCF sunt pregătite, a dat asigurări un responsabil al proiectului respectiv, citat de RTL.

Ultimele Articole