spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

CFR poate introduce tren rapid spre Constanța. La întoarcere, garnitura lui Cuc a făcut o oră și 45 de minute

În urma unor investiții minime, CFR poate să introducă un tren rapid spre Constanța, care să ajungă din Gara de Nord la malul mării în numai o oră și 40 de minute.

Adrian Bărbulescu

tren rapid spre Constanța cuc a mers cu trenul

A demonstrat-o azi trenul IR 1682, perechea celui care l-a dus dimineața pe ministrul Tranporturilor, Răzvan Cuc, de la București la Constanța.

Ei bine, trenul care a plecat din Constanța la 13,00 a sosit la destinație după doar o oră și 45 de minute, dintre care 10 minute le-a ”pierdut” la macazurile de la intrarea în Gara de Nord din București. Și la dus, aceeași garnitură, cxare a plecat spre Constanța cu ministrul la bord, a ajuns mai devreme, însă doar cu șase minute.

Tren rapid spre Constanța, după repararea macazurilor

Surse din cadrul CFR SA, gestionarul infrastructurii feroviare din România, au declarat pentru Club Feroviar că, după ce se va investi în macazurile de la intrarea în Gara de Nord, trenurile București – Constanța fără opriri intermediare pot parcurge distanța de 225 km într-o oră și 45 de minute.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a verificat marți, 30 aprilie 2019,  starea infrastructurii feroviare și a materialului rulant. În acest sens el s-a dus cu trenul IR 1681 pe ruta București – Constanța, cu plecare la ora 9,30, din Gara de Nord.

Ultimele Articole