Tren privat inaugurat pe ruta Arad-Oradea

8 noiembrie 2018

Operatorul feroviar privat Astra Trans Carpatic a lansat, la 8 noiembrie, o noua ruta pentru pasageri, pe relatia Arad – Oradea. Automotoarele electrice vor opera tur-retur pe ruta Arad – Santana – Chisineu Cris – Ciumeghiu Hm. – Salonta – Oradea.

Potrivit programului afisat, in perioada 8 – 14 noiembrie, trenul va porni din Arad la ora 8.53, urmand sa ajunga la Oradea la ora 11.17, de unde va porni la ora 11.26, pentru ca la ora 13.24 sa ajunga din nou la Arad.

Programul este unul provizoriu intrucat traseul trenului va fi prelungit, cel mai probabil incepand cu data mentionata. Biletele pot fi achizitionate si online.

Compania opereaza cu automotoare ce ofera pasagerilor conditii la standarde europene.

Vagoanele sunt dotate cu sisteme de informare a pasagerilor, sisteme de entertainment audio-video, cu internet, prize pentru curent electric, instalatii performante de aer conditionat si incalzire. Vagoanele sunt dotate cu GPS, pentru urmarirea acestora pe traseu.

Compania a achizitionat 15 astfel de automotoare de la Caile Ferate din Danemarca (DSB), in urma unei investitii de 20 de milioane de euro.

Celelalte trenuri vor intra pe rand in exploatare pana in aprilie 2019.

Reamintim ca Astra Trans Carpatic a lansat in luna februarie 2017 ruta Arad-Bucuresti (tur-retur), iar in vara aceluiasi an a inaugurat serviciile de transport si pe ruta Arad-Mangalia.

Compania opereaza in prezent pe rutele Constanta – Bucuresti Nord – Craiova – Timisoara – Arad, Bucuresti Nord – Brasov si Timisoara – Baia Mare, aceasta fiind lansata la data de 8 septembrie.