spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

Primarul Soós Zoltán vrea tren periurban la Târgu Mureș. Se va întâlni cu conducerea CFR SA

Primarul Soós Zoltán vrea tren periurban la Târgu Mureș și se va duce la București pentru a se întâlni cu conducerea Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA.

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a declarat pentru Radio Târgu Mureș, că s-a întâlnit la București cu ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, cu care a discutat despre noi proiecte de infrastructură rutieră și feroviară aflate pe agenda autorităților locale.

Tren periurban la Târgu Mureș, spre Reghin

În principiu, avem mai multe proiecte de dezvoltare pe transportul comun și periurban la Târgu Mureș”, a afirmat Soós Zoltán, citat de presa locală. El a discutat cu Grindeanu ”situația și posibilitatea finanțării reabilitării căii ferate între Luduș și Reghin, respectiv investiția pentru a crea un tren periurban pentru transportul care ar putea să susțină și transportul în comun, respectiv construirea a trei treceri subterane pe linia de cale ferată în municipiul Târgu Mureș”.

Urmează ca săptămâna viitoare, împreună cu domnul Vîlcan Adrian, directorul CFR Mureș, să ne deplasăm la Direcția CFR național și să începem să lucrăm concret pe posibilitățile de finanțare și proiecte care prevăd nu numai achiziția de trenuri, ci și reparații, adică reabilitarea căilor feroviare de pe ruta Reghin – Iernut – Luduș, respectiv crearea de noi stații”, a mai menționat primarul municipiului Târgu Mureș.

Proiectul vizează și construirea a trei pasaje subterane în următoarele zone din Târgu Mureș: Piața Gării, Libertății și Insulei.

Ultimele Articole